Радіо КалушFM (095) 633-12-68 Пн.-Сб. 09:00- 18:00, Нд.- вихiдний

Калушан запрошують на громадське обговорення проєкту реставрації Ратуші

Переглядів: 598

Мешканців Калуської міської об’єднаної територіальної громад  запрошують до участі в обговоренні  проєкту «Реставрація  та часткове відтворення пам’ятки архітектури місцевого значення  «Ратуші» (охоронний №590 початок ХХ ст.) з добудовою адміністративного корпусу на вул. Костельній,5 в  м. Калуш Івано-Франківської області».

Громадське обговорення відбудеться 15 жовтня о 14: 00 в приміщенні  ПК «Мінерал» за адресою:  м. Калуш, вул.Чорновола, 20.

Про це повідомляється на сайті Калуської міської ради.

Нагадаємо, що 27 травня до 583-ої річниці першої писемної згадки про Калуш у Краєзнавчому музеї  Калущини презентували проєкт реконструкції міської ратуші. Вартість проєкту складе більше 40 млн грн. Сподіваються, що частина коштів буде грантовою.

Довідка.

Калуська ратуша — приміщення, де засідав магістрат міста Калуша. Побудована ратуша на початку XX ст. Це була невелика споруда з оригінальною кутовою вежею, на верху якої містився годинник з циферблатами на чотири боки.

За радянських часів розміщувались адміністративні установи, а управління сільського господарства райвиконкому — і в роки незалежності до практичного руйнування будівлі під приводом реконструкції за часів мера Романа Сушка. Спершу від ратуші залишалася частина фасаду й вежа з годинником. Проте 23 липня 2013 року Калуська ратуша згоріла.

Схожі матеріали за тегами: Калуш громадське обговорення ратуша проєкт

К сожалению, браузер, которым вы пользуетесь, морально устарел,
и не может нормально отображать сайт.

Пожалуйста, скачайте любой из следующих браузеров: