Радіо КалушFM (095) 633-12-68 Пн.-Сб. 09:00- 18:00, Нд.- вихiдний

До переліку препаратів по програмі «Доступні ліки» додали ще три препарати

Переглядів: 408

Міністерство охорони здоров’я  внесло зміни до Переліку лікарських засобів, вартість яких повністю або частково відшкодовується за Програмою «Доступні ліки», додавши 3 нових препарати.

Про це повідомили в Держпродспоживслужбі Івано-Франківської області.

« З огляду на значне поширення неінфекційних хвороб, серед яких перше місце посідають серцево-судинні захворювання, МОЗ розширює доступ пацієнтів до первинної та вторинної профілактики, а також лікування серцево-судинних захворювань. На державному рівні пацієнтам забезпечується відшкодування лікарських засобів за Програмою “Доступні ліки», і до наявних 25 позицій, внесених до переліку додали ще 3 - "Варфарин" (антикоагулянт), "Ніфедипін" (антигіпертензивний препарат), "Ацетилсаліцилову кислоту" (антиагрегант)», – йдеться в повідомленні.

 Програма «Доступні ліки» реалізується згідно із затвердженим переліком лікарських засобів для лікування неінфекційних захворювань. В межах Програми передбачено реімбурсацію, механізм відшкодування державою вартості лікарських засобів для пацієнтів, які страждають від серцево-судинних захворювань, бронхіальної астми, цукрового діабету ІІ типу.

В Реєстрі лікарських засобів наразі 264 позиції, які можуть видаватися відповідно до програми. Безплатно українці мають змогу отримати 85 лікарських засобів.

Схожі матеріали за тегами: Доступні ліки перелік розширення

К сожалению, браузер, которым вы пользуетесь, морально устарел,
и не может нормально отображать сайт.

Пожалуйста, скачайте любой из следующих браузеров: