Радіо КалушFM (095) 633-12-68 Пн.-Сб. 09:00- 18:00, Нд.- вихiдний

Голова районної ради Михайло Лаврів відвідав Брошнів-Осадську селищну територіальну громаду (ФОТО)

Переглядів: 524

1 березня відбулася робоча поїздка голови Калуської районної ради Михайла Лавріва, його заступника Андрія Паньківа та радника голови Віталія Крохти до Брошнів-Осадської селищної територіальної громади.

У ході зустрічі з головою Брошнів-Осадської селищної ТГ Тарасом Манориком та заступницею голови з гуманітарних питань Іванною Кудлою обговорили питання передачі КЗ «Центр соціальної реабілітації дітей-інвалідів» у власність територіальної громади. Михайло Лаврів наголосив на необхідності подальшого збереження даного закладу та його функціональності, адже Центр створений з метою допомогти дітям з фізичними та інтелектуальними вадами перебороти труднощі розвитку, засвоїти побутові та соціальні навички, розвинути свої здібності, повністю або частково інтегрувати в життя суспільства; а батьків – навчити працювати з дитиною вдома, довести, що діти-інваліди можуть подолати, або зменшити свої вади, що вони можуть жити і навчатися в колективі ровесників, повідомляє «Калуш ФМ» з посиланням на Калуську районну раду.

Своєю чергою Тарас Манорик зазначив:

– Відповідно до чинного законодавства селищна рада готова прийняти даний заклад, однак його утримання та фінансування є досить величезним тягарем для бюджету громади. Оскільки у даній установі обслуговуються діти з усієї Рожнятівщини, необхідно обговорити питання його утримання з усіма головами територіальних громад, діти з яких проходять реабілітацію у даному Центрі.

Відтак Тарас Манорик запропонував Михайлові Лавріву виступити модератором зустрічі голів територіальних громад Рожнятівщини на базі Брошнів-Осадської СТГ.

Крім того, обговорили ряд питань, що стосуються спільних інтересів територіальних громад, зокрема у галузі АПК, медицини, екології, туризму.

На завершення учасники зустрічі відвідали КЗ «Центр соціальної реабілітації дітей-інвалідів», де зустрілись з керівником закладу Степаном Дмитришаком і обговорили подальші кроки функціонування установи, адже піклування і турбота про здоров’я і благополуччя дітей – є головним завданням батьків, суспільства, держави, особливо, коли це діти з особливими потребами. Їм потрібна допомога та підтримка щоденно і повсякчас та матеріальні і соціальні блага для якнайшвидшої реабілітації.

 

К сожалению, браузер, которым вы пользуетесь, морально устарел,
и не может нормально отображать сайт.

Пожалуйста, скачайте любой из следующих браузеров: