Радіо КалушFM (095) 633-12-68 Пн.-Сб. 09:00- 18:00, Нд.- вихiдний

Шахрайські схеми: киянка залишилась без грошей і без лохини, калушанка - з нулем на рахунку

Переглядів: 628

Поліція Прикарпаття розшукує шахраїв, які за вихідні видурили у людей понад 200 тисяч гривень

До поліції Прикарпаття по допомогу майже щодня звертаються містяни, яких ошукали пройдисвіти. Найчастіше люди втрачають гроші, перерахувавши передплату за товар невідомому продавцю або продиктувавши третім особам секретну інформацію з власних банківських карток.

Так, до поліції Долинщини звернулася мешканка Києва і повідомила, що перерахувала шахраям 190 тисяч гривень за ягоди. На одному із сайтів вона знайшла оголошення про продаж лохини за привабливою ціною. Продавець в телефонній розмові розповів, що товар знаходився на складі в Долині, але для його отримання жінка повинна перерахувати кошти у сумі 190 000 гривень на банківську картку. Жінка перерахувала гроші, а після цього продавець перестав виходити на зв’язок, повідомляє поліція області.

Ще одна жінка звернулася до поліції із заявою про зняття з банківської картки 16 000 гривень. Калушанка розповіла правоохоронцям, що до неї зателефонувала невідома особа, представилася працівником служби безпеки одного з банків і повідомила, що з її карткою виникли проблеми.

За цими фактами слідчі відкрили кримінальні провадження за ч.1, 2 ст. 190 (шахрайство) КК України.

Поліція звертається до громадян із проханням бути більш обачними та не довіряти особам, які намагаються дізнатися ваші власні реквізити банківських карт.

«За жодних обставин не повідомляйте реквізити банківських карток, не розголошуйте термін її дії, код на звороті картки, зазвичай нанесений на полі для підпису. Якщо ви сумніваєтеся, чи дійсно вам дзвонить справжній співробітник – запитайте, коли і в яке відділення ви можете підійти, щоб вирішити проблему особисто, а не по телефону», - радять правоохоронці.

К сожалению, браузер, которым вы пользуетесь, морально устарел,
и не может нормально отображать сайт.

Пожалуйста, скачайте любой из следующих браузеров: