Радіо КалушFM (095) 633-12-68 Пн.-Сб. 09:00- 18:00, Нд.- вихiдний

У Калуші збільшилися надходження від податку на нерухоме майно. Планові показники перевиконали

Переглядів: 573

9 квітня у міськраді відбулося засідання комісії з забезпечення своєчасності та повноти  сплати податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, під головуванням першого заступника міського голови Галини Романко 

Під час засідання зазначалося, що виконання надходження від податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, за І квартал 2019 року складає 125,7%, а перевиконання до річних показників в цілому становить 265,5 тис. грн.

Про це повідомляє сайт Калуської міськради.

Порівнюючи надходження від сплати даного податку у І кварталі 2018-2019 років, збільшення цьогорічних надходжень сягає 30,2% (понад 300 тис. грн.) у порівнянні із минулорічними.

Зокрема, цього кварталу надходження від фізичних осіб за нежитлові приміщення перевищують 40 тис. грн  і сплачено 17-ма особами, тоді як минулого року за І квартал було сплачено 16,79 грн однією особою.

Надходження за нежитлові приміщення від юридичних осіб зросли у порівнянні із І кварталом 2018 року на 268,6 тис. грн (майже на 30%). Однією із причин росту є зростання мінімальної заробітної плати, відносно якої здійснюється нарахування даного податку. Адже рішенням міської ради ставки для юридичних осіб залишились на рівні 0,5%, проте плата за 1 кв. м зросла з 16 грн до 18,62 грн.

На засіданні комісії були також  розглянуті  питання про можливості доступу до Державного реєстру речових прав на нерухоме майно та зміни у законодавстві щодо податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, інформування громадськості щодо механізму розрахунку податку, а  також  визначені основні завдання та можливі резерви для покращення роботи  із надходження коштів від сплати вищевказаного податку.

Схожі матеріали за тегами: Калуш податок нерухоме майно перевиконання

К сожалению, браузер, которым вы пользуетесь, морально устарел,
и не может нормально отображать сайт.

Пожалуйста, скачайте любой из следующих браузеров: