Радіо КалушFM (095) 633-12-68 Пн.-Сб. 09:00- 18:00, Нд.- вихiдний

У Калуській ОТГ розглядаються варіанти реорганізації шкіл і оптимізації освітньої мережі

Переглядів: 891

18 січня міський голова Андрій Найда провів нараду за участі першого заступника міського голови Мирослава Тихого, заступника міського голови Надії Гуш та начальника управління освіти Ірини Люклян.

Обговорювали ключові питання, які порушували керівники закладів загальної середньої освіти на зустрічі з міським головою 13 січня, повідомляє пресслужба Калуської міськради.

Наразі вивчається питання щодо ефективності введення у штатні розписи шкіл штатної одиниці з функціями охорони закладу та створення відповідної структури з метою централізованого обслуговування та проведення ремонтних робіт існуючих мереж.

Міський голова закликав освітян раціонально використовувати бюджетні кошти та забезпечувати економію на енергоносіях й іншому. У світлі останнього питання розглядається також реорганізація закладів загальної середньої освіти та оптимізація мережі.

Щодо економії енергоресурсів Андрій Найда говорив сьогодні і під час оперативної наради.

«У нас були збори з директорами шкіл. Кожному були доведені певні ліміти по енергоресурсах. Ми пообіцяли: що ви зекономите – все буде ваше. Але економія має бути розумною. Коли діти навчаються, то мають бути відповідні температурні режими, але коли дітей нема, то що заважає директору спільно з компанією, яка подає тепло, робити певні дії, щоб економити? Лише у першій школі орієнтовно вже 20 тисяч можна було зекономити на капітальні ремонти. Керівник – це перш за все газда, він повинен дивитися за цим. Стосується це і спортивних шкіл, а то у роздягалках така температура, що можна гриби сушити», – наголосив Андрій Найда

Схожі матеріали за тегами: Калуська ОТГ школи реоганізація

К сожалению, браузер, которым вы пользуетесь, морально устарел,
и не может нормально отображать сайт.

Пожалуйста, скачайте любой из следующих браузеров: