Радіо КалушFM (095) 633-12-68 Пн.-Сб. 09:00- 18:00, Нд.- вихiдний

«Я без віршів себе не знаю…». Калуська поетеса Надія Кбур відзначила 30-річчя (ФОТО)

Переглядів: 1058

10 листопада у центральній бібліотеці ім. Тараса Шевченка відбулася творча зустріч «Я без віршів себе не знаю…» з нагоди  30-річчя від дня народження калуської поетеси Надії Кбур.

У своїх творах Надійка возвеличує перше кохання, природу рідного краю та все прекрасне, що є на землі. З великою любов`ю і теплотою відгукується про рідну школу, друзів та найкращу в світі людину – маму. Не кожному дарований Богом поетичний талант, глибоке розуміння навколишнього світу, відчуття найпотаємніших поривань людської душі. Та в Надії Кбур, незважаючи на її молодий вік, все це є. З її серця так і ллється живе поетичне слово. А її напрацювань вистачить ще на кілька збірок поезії і навіть прози. Присутнім на зустрічі Надія читала, здебільшого, свою нову поезію, яку поки пише «у шухляду», повідомляє Калуська центральна бібліотека ім. Т. Шевченка.

«Найбільше поезій у мене написано після щирої сповіді та іспиту совісті», — зазначила Надія Кбур.

Зі слів поетеси, у неї до видання готові ще чотири поетичні збірки, які, сподівається, з часом знайдуть свого читача. Сама авторка подякувала Богу за натхнення. Також звернулася з подякою до всіх присутніх за повагу до неї як до автора.

Своми теплими і щирими враженнями про поетичні твори Надії поділилися калуські літератори Богдан Сімків та Ійя Ходорівська, вчитель української мови та літератури ЗОШ №5 Надія Василів та багато інших.

 Працівники бібліотеки та всі присутні привітали Надію з ювілейним днем народження, побажали їй натхнення у творчості, здоров’я та виходу її нової поетичної збірки.

Довідка.

Надія Кбур народилася у 1989 році, навчалася у калуських ЗОШ №3 та 5. Поетесу благословили у поетичний світ член НСПУ Анатолій Онишко та вчитель української мови та літератури ЗОШ №5 Надія Василів. Надія Кбур — учасниця різноманітних літературних конкурсів та фестивалів, зокрема, конкурсу «Вірю у майбутнє твоє, Україно», фестивалю «Повір у себе». Надія є автором книг поезій «Зорі душі моєї» (2005), «З волі Господньої» (2007), «Котики вербові» (2007), та «Дякую, Боже!», друк якої здійснено в рамках проекту «Створення базових структур самодопомоги в Івано-Франківській області» завдяки фінансовій підтримці Карітас єпархії Фульда та «Акції Людина» (Німеччина).

Схожі матеріали за тегами: Надія Кбур поетеса зустріч бібліотека

К сожалению, браузер, которым вы пользуетесь, морально устарел,
и не может нормально отображать сайт.

Пожалуйста, скачайте любой из следующих браузеров: