Радіо КалушFM (095) 633-12-68 Пн.-Сб. 09:00- 18:00, Нд.- вихiдний

Андрій Найда: «Кожен має розуміти, що ми працюємо на розвиток міста»

Переглядів: 965

Новообраний голова Калуської ОТГ Андрій Найда започаткував проведення щоденних оперативних нарад із заступниками, керівниками структурних підрозділів Калуської міської ради, директорами комунальних підприємств, у ході яких піднімаються проблеми громади, що потребують негайного вирішення. Прикметно, що вони транслюються в онлайн режимі у мережі Facebook.

У коментарі «Калуш ФМ» очільник громади зазначив: «Кожен має розуміти, що ми працюємо в одній галузі, тобто на розвиток міста, і в нас є комунальні заклади, які повинні спільно між собою працювати по певних проблемах і так само розуміти, де які роботи виконуються. Це перше, для координації дій структурних підрозділів. Друге, чого я хочу це проводити, я хочу, щоб мешканці нашої громади все ж таки розуміли, що робиться в м. Калуші і в селах. Тому що, можливо, виникає бачення, що там нічого не робиться, так виглядає, а тут вони просто будуть бачити, що дана робота виконується, тобто якщо людина озвучила цю роботу на нараді, то вона має бути виконана».

Про виконані роботи, про проблеми, які існують у місті на даний момент та плани присутніх проінформували директори комунальних підприємств міста, керівники структурних підрозділів міської ради.

Спершу доповідав заступник начальника з питань благоустрою та закупівель товарів робіт і послуг УЖКГ Тарас Фіцак. За його словами, по капітальних ремонтах у місті Калуші виконані всі роботи: «Вчора завершено останній об’єкт по бюджету участі «Привітне місто». По бюджету участі виконано 4 об’єкти, по капітальному ремонту доріг – 11, капітальному ремонту вуличного освітлення – 12, капітальному ремонту інших об’єктів благоустрою (лавочок, дитячих майданчиків, заїзних кишень, освітлення пішохідних переходів) – 5 і капремонту тротуарів – 5, загалом це є 37 об’єктів, які цього року  виконані. Зараз працюємо над бюджетною пропозицією по капітальних ремонтах на 2021 рік».

Про роботу своїх управлінь говорили начальник УЖКГ Юрій Рекунов, начальник УБРІ Богдан Грущак, начальник управління освіти Ірина Люклян, начальник управління культури, національностей і релігій Любов Джуган, а також директори комунальних підприємств: «Калушавтодор» – Микола Барченко, «Міськсвітло» – Іван Кохан, «Водотеплосервіс» – Ігор Яковина. Останній повідомив, що на підприємстві значна заборгованість із виплати заробітної плати – зарплату працівники отримали лише за липень.

Крім того, у коментарі «Калуш ФМ» директор КП «Ритуальна служба» Олександр Коваль зазначив: проблемою №1 на даний момент є відсутність місця для поховань на місцевому цвинтарі. Наразі розширення його планується за рахунок земельної ділянки, що межує з кладовищем.

«Це приватизовані ділянки, на деякі з них є кадастрові номери, але ті, що мають кадастрові номери ми їх не чіпаємо, тільки ті, що є приватизовані. Відповідно ми будемо збиратися з власниками цих земельних ділянок і пропонувати їм або якусь земельну ділянку, яку визначить земельна комісія, як тотожну, або буде якась грошова компенсація», – сказав Олександр Коваль.

Про ситуацію з просіданням земної поверхні за межами села Кропивник доповів заступник начальника управління з питань НС Олег Тарбєєв. За його словами, представники управління та міськрайонного відділу ДСНС 26 листопада виїжджали на місце: «У результаті візуального спостереження встановлено, що площа водного покриву даної території не збільшилась, поновлено попереджувальну сигнальну стрічку та встановлено табличку щодо небезпеки проїзду по даній території та проведено відбір проб води з метою проведення лабораторного дослідження».

Підсумовуючи результати наради, Андрій Найда визначив основні проблеми: «У нас найбільша проблема пов’язана з реорганізацією сіл – перше, друге – це великі проблеми у нашій комунальній сфері. Ви бачили сьогодні, що у нас на ВТС люди з липня не отримують з/п. Це взагалі неприпустимо, тобто ми можемо догратися до того, що люди розрахуються і може повністю зупинитися постачання води на місто. Будемо зараз думати, як цю проблему вирішити».

Такі наради у міського голови проводитимуться щодня.

Схожі матеріали за тегами: нарада проблеми виконані роботи

К сожалению, браузер, которым вы пользуетесь, морально устарел,
и не может нормально отображать сайт.

Пожалуйста, скачайте любой из следующих браузеров: