Радіо КалушFM (095) 633-12-68 Пн.-Сб. 09:00- 18:00, Нд.- вихiдний

Андрій Найда: «Міська влада готова всебічно сприяти впровадженню ініціатив молоді та реалізації їхній ідей» (ФОТО)

Переглядів: 620

Міський голова Андрій Найда зустрівся з представниками Калуського вільного простору «Пошта» та молодіжної громадської організації «СТАН» з Івано-Франківська.

– Наша молодіжна організація досліджує громадський сектор і ті ініціативи, які працюють активно в Калуші. Це відбувається в межах проєкту «Амбасадори розмаїття в Прикарпатті», – розповів про мету приїзду до Калуша медіаменеджер ГО «СТАН» Андрій Волик. – Ми вже були в Коломиї, і Калуш – друге місто, друга громада, де ми проводимо дослідження. З’ясовуємо, які в місті діють громадські організації, чим вони займаються, їхні сильні та слабкі сторони, де вони потребують підсилення, якщо потребують, що ми можемо їм дати, можливо, повчитися чогось у них. Це перший етап. Потім ми опрацюємо зібраний масив даних та створимо такий сервіс, де можна буде легко ознайомитися зі всіма громадськими організаціями області, зрозуміти, чим вони займаються, тобто знайти партнерів, якщо вони будуть потрібні для реалізації якихось спільних проєктів.

У ході зустрічі обговорили поточний стан справ у громадському секторі Калуської громади, проблеми і перспективи розвитку молодіжних організацій у нашому регіоні та домовилися про співпрацю та ще одну зустріч, але вже за участі представників усіх молодіжних громадських організацій міста та сіл Калуської громади, для того, щоб спільно узгодити подальші спільні дії для залучення якомога більшої кількості молодих креативних людей нашої громади до її розвитку (співучасть у написанні грантових заявок, розробка і подання громадських проєктів на конкурс Бюджет участі, участь у конкурсі проєктів інститутів громадянського суспільства, проведення різноманітних акцій та заходів тощо).

– Бачимо, що в Калуші є потреба розвивати молодіжне середовище, чули це сьогодні від міського голови, чули це від молодіжних організацій, зокрема від вільного простору «Пошта», – зазначив у коментарі радіо «Калуш» Андрій Волик. – Ми  готові поділитися знаннями, досвідом як можна розвивати молодіжну політику на локальному рівні.

– Дуже важливий був акцент на тому, що у Калуші нема молодіжної ради, – додає голова команди вільного простору «Пошта» Вікторія Перейма. – Ми як представники вільного простору «Пошта» думали над цим пунктом. Це для нас ще більший поштовх, щоби його реалізувати.

Враженнями після зустрічі з «Калуш ФМ» поділився і міський голова Андрій Найда:

– Мене непокоїть те, що наше місто реально постаріло, ніякого молодіжного руху не було. Але реально він був, просто молоді люди не дуже афішували свою діяльність. Навіть беремо те, що вони створили вільний простір «Пошта» – мало людей про це знало, але молодь знайшла собі місце, де проводити своє дозвілля. Молодість – це такий етап життя, що вони хочуть себе реалізувати, показати свої таланти. Маємо яскравий приклад Франківська – «Промприлад», де молодь реалізує свої навики підприємництва і активно це розвиває.

Те, що молодь вирішила вийти на місцеву раду, я взагалі це дуже схвалюю. Тут ініціатива має більше від них іти, бо якщо ініціатива їхня – вони будуть втілювати свої ідеї в життя, а якщо влада буде заставляти молодь рухатися, то нічого з того не буде. Я розумію, що їхні ідеї, стартапи ще не є великозатратні по коштах, вони мало затратні, але їх потрібно підтримувати. Це початок їхнього розвитку.

Андрій Найда запевнив, що міська влада готова всебічно сприяти впровадженню  ініціатив молоді та реалізації їхній ідей.

 

 

К сожалению, браузер, которым вы пользуетесь, морально устарел,
и не может нормально отображать сайт.

Пожалуйста, скачайте любой из следующих браузеров: