Радіо КалушFM (095) 633-12-68 Пн.-Сб. 09:00- 18:00, Нд.- вихiдний

Андрій Найда: Співпраця міської влади і керівників освітніх структур буде спрямована на розвиток галузі (ФОТО)

Переглядів: 572

Міський голова Андрій Найда 13 січня провів робочу нараду з керівниками закладів загальної середньої освіти Калуської міської територіальної громади.

Нарада проходила у форматі «запитання – відповідь», тому і порядок денний формувався у ході роботи, повідомляє пресслужба Калуської міськради. 

Керівники закладів порушили проблемні питання, які постали упродовж останніх років в умовах децентралізації влади,  у рамках вимог законів України «Про освіту», «Про повну загальну середню освіту» і які самотужки їм не вирішити. Серед озвучених проблем були такі, що вирішуватимуться у найкоротші терміни, і ті, що потребують довготривалого часу, коштів і залучення відповідних фахівців. Освітня галузь потребує у своєму штаті юриста, інженера-будівельника, мобільної бригади для організації обслуговування закладів освіти.

Стурбовані керівники і станом пожежної безпеки, створенням умов освітнього середовища, які необхідні для успішного проходження інституційного аудиту, що проводить Державна служба якості освіти.

Озвучувалися і питання охорони, дотримання лімітів на електроенергію тощо.

Міський голова Андрій Найда запевнив, що співпраця міської влади і керівників освітніх структур буде спрямована на розвиток галузі. Незважаючи на те, що на органи місцевого самоврядування державою покладено велику фінансову відповідальність (для прикладу: міський бюджет покриває недофінансування з державної субвенції майже на 20 мільйонів гривень), будуть проводитися усі необхідні заходи, щоб продуктивно вирішити нагальні та стратегічні проблеми.

У нараді взяли участь перший заступник міського голови Мирослав Тихий, заступник міського голови Надія Гуш.

Схожі матеріали за тегами: Андрій Найда освіта нарада

К сожалению, браузер, которым вы пользуетесь, морально устарел,
и не может нормально отображать сайт.

Пожалуйста, скачайте любой из следующих браузеров: