Радіо КалушFM (095) 633-12-68 Пн.-Сб. 09:00- 18:00, Нд.- вихiдний

Автентичні стіни та прибиральниця. Музей «Калуська в’язниця» продовжує змінюватись та розростатись

Переглядів: 2415

У історико-меморіальному музеї «Калуська в’язниця» тривають ремонти. Майстри уже оббили штукатурку стін у коридорі. Під нею – цегла. Місцями, ще оригінальна кладка, яку збережуть, - каже співробітник музею Богдан Яневич.

Збережуть і частину стіни, на якій помітно яких кольорів стіна була у різні періоди.

Ще на історико-меморіальний музей «Калуська в’язниця» чекає розширення – у штат візьмуть ще одну особу. Правда, поки що це не археолог, якого Яневич хотів бачити у музеї раніше, а прибиральниця.

Така людина в музеї теж дуже потрібна, стверджує Богдан Яневич, адже нещодавно в інтернеті з’явились фото із сміттям позаду музею. Тут молодь полюбляє відпочивати і часто не прибирає після себе. Засмічене місце уже прибрали силами Музейно-виставкового комплексу Калуша.

Також, за словами Яневича, скоро комунальники покосять подвір’я музею і відтепер робитимуть це періодично.

Продовжуються розкопки і біля «замкової» криниці, яка теж на подвір’ї музею. Музейники та волонтери почали «зчесувати» тут землю. Щодо концепції відновленого музею Калуська в’язниця» то над нею допомагає працювати  із заповідника «Давній Галич» Ярослав Поташник.

Також, у липні працівники меморіального музею «Калуська в’язниця» Богдан Яневич та Олег Відливаний презентували нову експозицію.

Вона складається з матеріалів археологічних досліджень Замкової криниці та карти Апенцеллера за 1787 р. Її копію у Калуш з Краківського архіву привіз польський волонтер.

Також, як ми вже повідомляли,у музей «Калуська в’язниця» передадуть експонати із бункера «Черемоша», який нещодавно віднайшли і розкопали активісти у лісовому масиві Підгірок.

Схожі матеріали за тегами: музей яневич відливаний

К сожалению, браузер, которым вы пользуетесь, морально устарел,
и не может нормально отображать сайт.

Пожалуйста, скачайте любой из следующих браузеров: