Радіо КалушFM (095) 633-12-68 Пн.-Сб. 09:00- 18:00, Нд.- вихiдний

Бути чи не бути Войнилівській ОТГ?! Жителі сіл вагаються

Переглядів: 1310

У Войнилівській селищній раді днями відбувся  інформаційно-роз’яснювальний захід  з питань добровільного об’єднання територіальних громад у Войнилівську ОТГ.

Войнилівський селищний голова Володимир Рудий поінформував присутніх про роботу, яка проводилася з метою утворення Войнилівської ОТГ. Сільські голови своєю чергою розповіли, з якими проблемами доводиться стикатися, та зазначали, що жителі сіл  побоюються, що держава не надаватиме обіцяної підтримки об’єднаним громадам, повідомляє сайт Калуської РДА.

Директор Івано-Франківського центру розвитку місцевого самоврядування Руслан Панасюк  надав сільським головам та присутнім депутатам ґрунтовні роз’яснення з приводу процесу утворення об’єднаної територіальної громади.

За його словами, об’єднані територіальні громади, які утворилися в області, демонструють динамічніший розвиток від тих населених пунктів, які ще вагаються з об’єднанням. Вони збільшили свої бюджети у 4-8 разів, а власні надходження – удвічі. ОТГ також успішно залучають кошти інфраструктурної субвенції, міжнародних організацій, акумулюючи завдяки цьому власні надходження в бюджеті.

В умовах децентралізації органи місцевого самоврядування на сьогодні отримали ключові сфери управління, на місця делеговано значний фінансовий ресурс. ОТГ демонструють  добре управління людськими, фінансовими та економічними ресурсами громад. 

Голова Калуської районної державної адміністрації  Наталія Бабій зазначала, що  реформа децентралізації влади, яку успішно провели наші найближчі країни-сусіди, дозволила їм розвиватися набагато динамічніше, ніж це відбувається у нашій країні.

Селищний та сільські голови вирішили продовжити роботу з утворення Войнилівської об’єднаної територіальної громади і у серпні планують провести сходи жителів, щоб ще раз почути думку людей.

 

Схожі матеріали за тегами: ОТГ об'єднання бюджет Войнилів

К сожалению, браузер, которым вы пользуетесь, морально устарел,
и не может нормально отображать сайт.

Пожалуйста, скачайте любой из следующих браузеров: