Радіо КалушFM (095) 633-12-68 Пн.-Сб. 09:00- 18:00, Нд.- вихiдний

Чемпіон Європи із Верхні Мар'ян Закальницький повернувся в Україну та дав прес-конференцію у рідному селі

Переглядів: 1694

Мар’ян Закальницький із Верхньої приніс Україні золоту медаль Чемпіонату Європи з легкої атлетики, який відбувався у Берліні з 7 по 12 серпня. 

23-річний чоловік став чемпіоном Європи зі спортивної ходьби на 50 кілометрів. Він на 55 секунд випередив олімпійського чемпіона словака Матея Тота, нагадує видання Kalushnews.city.

50 кілометрів Закальницький подолав за 3 години 46 хвилин 32 секунди. 

Після переможного подолання дистанції Мар’ян в інтерв’ю сайту федерації легкої атлетики України сказав, що до останнього не вірив, що зможе дійти, утримуючи першу позицію. Визнав, що було надзвичайно важко: і погода, і суперники були не з легких.

По приїзді в Україну Мар’ян Закальницький завітав у рідне село — Верхню. Тут для нього влаштували офіційний прийом з врученням Кубка Верхнянської ОТГ.  Вітали чемпіона сільський голова Микола Філіпович. перший вчитель фізкутури, нині керівник відділу освіти Калуської ОТГ Іван Климишин, перший тренер Микола  Богоносюк, його друзі і друзі батьків та багато інших людей.

Очільник ОТГ зізнався, що плакав від радості, коли у Берліні звучав Гімн України на честь перемоги хлопця із Верхньої. Пригадував, як ще Мар’яна-школяра відряджали на змагання до району, до Калуша, і всім селом раділи його успіхам. Микола Філіпович повідомив, що клопотатиме перед депутатами сільської ради про присудження чемпіонові Європи звання почесного громадянина Верхнянської ОТГ.

Також відбулася прес-конференція Мар’яна Закальницького

Мар’ян  Закальницький розповів про свої перші кроки на бігових доріжках, про те, як увійшов у великий спорт, про тренування, про знакові змагання і зокрема про Чемпіонат Європи у Берліні.

Сюжет каналу СіТіVі  дивіться нижче.

 

 

Схожі матеріали за тегами: закальницький чемпіон верхня

К сожалению, браузер, которым вы пользуетесь, морально устарел,
и не может нормально отображать сайт.

Пожалуйста, скачайте любой из следующих браузеров: