Радіо КалушFM (095) 633-12-68 Пн.-Сб. 09:00- 18:00, Нд.- вихiдний

Cуд оштрафував калушанку, яка купила посвідчення водія в Instagram і намагалася зареєструвати його в «Дії»

Переглядів: 257

Калуський міський суд оштрафував на 5,1 тис. грн калушанку, яка купила в Instagram посвідчення водія категорії «В».

Підробку виявили після того, як жінка спробувала зареєструвати посвідчення в додатку «Дія». Крім штрафу, їй доведеться заплатити 2 тис. грн за проведення експертизи, інформує zaxid.net.

У матеріалах справи йдеться, що на початку квітня 2021 року жінка знайшла в Instagram оголошення з пропозицією виготовити посвідчення водія. Для цього надала копію паспорта зі своїми персональними даними, фотографію та сканкопію підпису для виготовлення посвідчення водія категорії «В».

«Приблизно через тиждень забрала посвідчення у відділенні «Нової пошти» та оплатила вартість його виготовлення в сумі 5 тис. грн. Хотіла перевірити, чи зареєстроване це посвідчення через мобільний застосунок «Дія». Після цього її викликали у відділення поліції. Усвідомлювала, що сприяє у виготовленні підробленого посвідчення водія. У вчиненому щиро розкаюється, просить суворо не карати, обіцяє, що в подальшому правопорушення не вчинятиме», – зазначено у вироку Калуського суду.

Суд визнав калушанку вивинною у підробці документів та оштрафував на 5,1 тис. грн. Також обвинувачена заплатить 2 тис. грн за проведення експертизи. На вирок суду може бути подана апеляція.

 

Схожі матеріали за тегами: Калушанка фейкове посвідчення суд штраф

К сожалению, браузер, которым вы пользуетесь, морально устарел,
и не может нормально отображать сайт.

Пожалуйста, скачайте любой из следующих браузеров: