Радіо КалушFM (095) 633-12-68 Пн.-Сб. 09:00- 18:00, Нд.- вихiдний

День Незалежності на Калущині: прийом делегації з Польщі, демонстрація фільму та освячення барельєфу Героям небесної сотні

Переглядів: 1744

21 серпня голова райдержадміністрації Наталія Бабій провела чергове засідання оргкомітету з відзначення Дня Державного Прапора та 26-ої річниці Незалежності України.

Начальник відділу культури РДА Тетяна Молдавчук доповіла про основні заходи, які відбудуться в районі впродовж 22-24 серпня. Зокрема, 22 серпня у Новицькому НВК І-ІІІ ст. сектор молоді та спорту РДА спільно з відділом освіти райдержадміністрації проведуть спортивні змагання, повідомляє прес-служба Калуської РДА.

23 серпня о 10.00 планується урочисте підняття Державного Прапора України поблизу адмінбудівлі райдержадміністрації. Пізніше автоколона рухатиметься вулицями Калуша та поїде до Верхнянської ОТГ. У селі Верхня відбудеться урочисте віче. Пізніше пройде зустріч керівництва району та сільських голів із польською делегацією з Члуховського повіту (Поморське воєводство). Делегація з Польщі прибуде на запрошення голови РДА Наталії Бабій та за сприяння ТОВ «Даноша».

Цього ж дня у бібліотеках району відбуватимуться тематичні виставки, присвячені 26-ій річниці Незалежності України та Дню Державного Прапора України.

Чимало заходів проведуть на День Незалежності України, 24 серпня. Так, о 10.00 відбудуться урочисті збори районної ради. Також у залі засідань районної ради презентують відеоролик про інвестиційну привабливість району та документальний фільм «Одвічні істини». Даний фільм підготували ТРК «Незалежність» та відділ культури райдержадміністрації, а профінансувала компанії «Даноша».

Наталія Бабій подякувала усім, хто долучився до випуску документального фільму. При цьому відзначила: «Сьогодні поки що важко оцінити вклад фільму у духовне життя району. Адже, як бачимо, багато звичаїв і традицій втрачається і забувається. Тож дуже важливо, щоб традиції і звичаї, які ще збереглися та побутують у селах нашого району, передати наступним поколінням».

Також 24 серпня об 11.30 у с. Голинь  відбудеться відкриття та освячення барельєфу Героям небесної сотні. А о 16.00 основний святковий захід проведуть у селі Підмихайля.

На засіданні оргкомітету відзначалося, що відзначення Дня Державного Прапора та 26-ої річниці Незалежності України повинне відбутися на засадах відповідального ставлення до своєї держави, рідної землі, високому патріотичному рівні, гідного вшанування борців за волю і незалежність України усіх поколінь, популяризації європейського вибору. Також на усіх державних установах повинен майоріти Державний Прапор України.

К сожалению, браузер, которым вы пользуетесь, морально устарел,
и не может нормально отображать сайт.

Пожалуйста, скачайте любой из следующих браузеров: