Радіо КалушFM (095) 633-12-68 Пн.-Сб. 09:00- 18:00, Нд.- вихiдний

Депутати Калуської міської ради просять додати з Держбюджету кошти на виплату щорічної разової допомоги до 5 травня ветеранам війни і жертвам нацистських переслідувань

Переглядів: 315

У Калуші виникла критична ситуація з виплатою коштів ветеранам війни і жертвам нацистських переслідувань. З необхідних майже 11 млн гривень з держбюджету надійшла десята частина. Тож Калуська міська рада вирішила звернутися до голови Верховної Ради України Дмитра Разумкова та прем’єр-міністра Дениса Шмигаля щодо виділення коштів на виплату щорічної  разової допомоги до 5 травня ветеранам війни і жертвам нацистських переслідувань. Відповідне рішення ухвалили на позачерговій сесії Калуської міської ради.

У зверненні, зокрема, йдеться: «8 квітня 2021 року Кабінет Міністрів України прийняв постанову № 325 «Про деякі питання виплати разової грошової допомоги, передбаченої Законами України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту» і «Про жертви нацистських переслідувань», якою затвердив порядок використання коштів державного бюджету, передбачених для виплати щорічної разової грошової допомоги ветеранам війни і жертвам нацистських переслідувань, та  визначив розмір разової грошової допомоги до 5 Травня у 2021 році.
Для виплати такої допомоги для ветеранів міста Калуша надійшли кошти на загальну суму 1 809,3 тис. гривень згідно з постановою КМУ. І це незважаючи на те, що управлінням соціального захисту населення Калуської міської ради 13 квітня була надана заявка до департаменту соціальної політики Івано-Франківської ОДА про потребу в коштах на виплату допомоги, в розмірах передбачених Законом України на загальну суму 10 893,2 тис. гривень»
.

Тож депутати просять виділити з Державного бюджету України кошти в сумі 9 083,9 тис. гривень для виплати недоплачених у 2021 році сум разової грошової допомоги до 5 Травня, як різницю між потребою в коштах та фактично отриманими сумами; забезпечити виконання рішень суду з цих питань за державними програмами за рахунок коштів Державного бюджету України, зокрема сплати виконавчого збору, витрат на правничу допомогу; звільнити органи місцевого самоврядування  у справах, пов’язаних  із виконанням завдань у сфері соціального захисту по державних програмах, від сплати виконавчого та судового збору.

Крім того, депутати затвердили Програму для забезпечення виконання управлінням соціального захисту населення Калуської міської ради рішень суду та пов’язаних із ними стягнень на 2021-2023 роки в сумі по 10 тис. гривень на рік.

Також на сесії обговорили проблемні питання комунальної сфери та ухвалили низку земельних рішень.

Схожі матеріали за тегами: Калуська міська рада звернення

К сожалению, браузер, которым вы пользуетесь, морально устарел,
и не может нормально отображать сайт.

Пожалуйста, скачайте любой из следующих браузеров: