Радіо КалушFM (095) 633-12-68 Пн.-Сб. 09:00- 18:00, Нд.- вихiдний

Депутати Калуської міської ради виступили проти тарифного свавілля

Переглядів: 552

13 січня відбулася шоста позачергова сесія Калуської міської ради, на якій депутати проголосували за звернення до Президента України, Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України та НКРЕКП щодо ситуації з підвищенням тарифів на газ, послуги з розподілу природного газу та електроенергію.

Нагадаємо, що це вже друге звернення міськради з цього питання. Так, 10 грудня 2020 року депутати звернулися до Президента України, Кабінету Міністрів України, народних депутатів України Едуарда Прощука й Олега Марусяка та Івано-Франківської облдержадміністрації щодо недопущення підняття тарифу за транспортування газу.

Січневе ж звернення стало реакцією на протести жителів громади, зокрема села Голинь, щодо підвищення з нового року тарифів на газ та газопостачання. 11 січня жителі цього села перекрили дорогу й висунули декілька вимог: знизити тарифи на газ, скасувати плату за газопостачання, відмінити постанову Кабміну про зростання тарифу на електроенергію, повернути громаді майно Калуського газового господарства, повідомляє «Нафтохімік-Калуш».

У зверненні пояснюється позиція Калуської міської ради:

«Ми, депутати Калуської міської ради Івано-Франківської області, представляючи інтереси Калуської міської територіальної громади, вкрай стурбовані ситуацією щодо чергового підвищення цін на енергоносії. В умовах тривалого карантину, зростання безробіття та рівня бідності громадян, падіння економіки продовжується тиск на громадян шляхом постійного підвищення тарифів на газ, послуги з розподілу природного газу, на електроенергію».

Вкотре депутати підкреслили, що «в період пандемії влада має підтримати бізнес і людей. Питання зміни тарифів на газ та електроенергію можливо розглядати лише після виходу нашої держави з кризи, відновлення економіки, стабільної ситуації на ринку праці, зростання рівня доходів і рівня життя громадян».

Тому депутати Калуської міської ради вимагають:

– скасувати підвищення тарифів на природний газ, послуги розподілу природного газу та на електроенергію;

– привести тарифи на послуги розподілу природного газу до єдиного значення для всіх громадян країни;

– надати структуру розрахунку тарифу по оплаті за природний газ побутовими споживачами та структуру розрахунку тарифу за послуги транспортування газу;

– збільшити видатки державного бюджету та залучати інвестиції з метою нарощування обсягів видобутку власного газу для потреб громадян;

– забезпечити функціонування на території країни незалежних інституцій для здійснення контролю щодо якості природного газу;

– на законодавчому рівні розробити та затвердити механізми щодо компенсації коштів за використання газотранспортних мереж, прокладених за власні кошти громадян, а також щодо сплати орендної плати за землю під мережею місцевих газопроводів;

– внести зміни до держбюджету щодо збільшення видатків на субсидії для захисту соціально незахищених категорій громадян.

 

Схожі матеріали за тегами: Калуська міськрада звернення тарифи

К сожалению, браузер, которым вы пользуетесь, морально устарел,
и не может нормально отображать сайт.

Пожалуйста, скачайте любой из следующих браузеров: