Радіо КалушFM (095) 633-12-68 Пн.-Сб. 09:00- 18:00, Нд.- вихiдний

Депутатські збори: про дороги Калущини і обіцянки області

Переглядів: 1067

15 березня вібулися збори депутатів Калуської районної ради. Щоправда, планували провести пленарне засідання 16 позачергової сесії, однак через відсутність депутатського кворуму провели збори.

У заході взяли участь голова Калуської РДА Наталія Бабій, начальники структурних підрозділів райдержадміністрації, керівники установ та організацій району, сільські голови, журналісти місцевих мас-медіа.

Про роботу дорожнього господарства на Прикарпатті розповів заступник начальника управління Служби автомобільних доріг в області Любомир Семанів. Посадовець повідомив, що цього року на Калущині планується завершити будівництво моста через річку Дністер у с. Сівка-Войнилівська, виготовити проектно-кошторисну документацію моста у с. Боднарів, провести капремонт дороги з Івано-Франківська до Стрия, а також завершити ремонт дороги до меморіального комплексу Степана Бандери, що в селі Старий Угринів, повідомляє сайт Калуської РДА.

Про ремонт інших доріг поки що не йдеться, хіба якщо органи місцевого самоврядування зможуть здійснити співфінансування не менше як наполовину. Депутати районної ради говорили про дороги, які вже понад 30 років ніхто не проводив капітальний ремонт, про відсутність коштів та дорожнечу вартості ремонту доріг.

Любомир Семанів зазначив, що в області розроблено відповідну концепцію з ремонту доріг, куди ввійшло чимало доріг з нашого району, які потребують капремонту. На їх ремонт можна буде сподіватися до 2020 року.

Більшість із присутніх таким обіцянкам віри не ймуть. Адже з року в рік райдержадміністрація та районна рада вчасно подають різноманітні пропозиції до відповідних установ з метою виділення коштів. Голова РДА Наталія Бабій повідомила, що в 2017 році Калуському району з обласного бюджету на соціально-економічний розвиток виділили найменше коштів серед усіх адміністративно-територіальних одиниць.

На зборах депутати вирішили спільно з працівниками райдержадміністрації доопрацювати питання щодо ремонту доріг та подати відповідні пропозиції на розгляд обласної ради до 20 березня.

Схожі матеріали за тегами: Калущина стан доріг

К сожалению, браузер, которым вы пользуетесь, морально устарел,
и не может нормально отображать сайт.

Пожалуйста, скачайте любой из следующих браузеров: