Радіо КалушFM (095) 633-12-68 Пн.-Сб. 09:00- 18:00, Нд.- вихiдний

Діти – для Перемоги! Під час благодійного концерту «Веселі гуцулята» зібрали 22 тисячі гривень (ФОТО)

Переглядів: 616

Єдиною родиною «Веселі гуцулята» зорганізували та провели благодійний концерт «Хто серцем тебе, Україно, торкався, той душу твою розпізнати зумів».

26 червня ансамбль народного танцю «Веселі гуцулята» провів благодійний концерт на підтримку захисників-калушан. 2022 рік є ювілейним для колективу: вже 45 років Людмила Коваль виховує українців-патріотів засобами хореографічного мистецтва; чотири десятки років, як створений колектив «Веселі гуцулята» та 35 років як колектив носить звання «Зразковий», повідомляє «Калуш ФМ» з посиланням на Facebook-сторінку Калуського міського голови Андрія Найди.

Відкривала концерт танцювальна композиція «Зродились ми великої години» – як символ мужності та незламності українського народу. Раніше частину постановки вже використовували для п’єси театру «ЛюбАрт».

Загалом глядачам юні артисти подарували 30 танцювальних композицій. З них, окрім українських народних, на сцені були й танці інших народів світу: Фінляндії, Словаччини, Молдови, Прибалтики, Італії, Болгарії.

Упродовж всього концерту відчувалася потужна енергетика єдності та піднесеного духу патріотизму.

Також учасники концерту отримали свої нагороди, які здобували впродовж року на всеукраїнських та міжнародних конкурсах (усього було 34 перемоги).


Слід зазначити, що «Веселі гуцулята» – це потужна школа виховання маленьких українців. Діти не тільки опановують народні танці, але ще й формують свою душу на основі національних цінностей, вчаться носити вишиванки, вирізняти музику Прикарпаття від інших регіонів та народів світу.

При колективі діє громадська організація «Дитячий юнацький мистецький клуб «Джерело». Завдяки їй та проведеному благодійному концерту зібрано 22 тис. гривень на потреби ЗСУ. Усі кошти будуть спрямовані на Перемогу.

У завершальному номері «Ой у лузі червона калина» взяли участь усі 76 учасників та батьки. Виносити прапор України на сцену допомагала маленька Христина Коваль із Бучі, яка відвідує колектив лише 1,5 місяця.

«Щира вдячність кожному, особливо керівникам колективу: Людмилі Коваль, Людмилі Баглай та Юлії Марій, – написав Андрій Найда, – та учаснику програми – Народному оркестру народних інструментів «Струни Прикарпаття».

 

К сожалению, браузер, которым вы пользуетесь, морально устарел,
и не может нормально отображать сайт.

Пожалуйста, скачайте любой из следующих браузеров: