Радіо КалушFM (095) 633-12-68 Пн.-Сб. 09:00- 18:00, Нд.- вихiдний

Для восьми амбулаторій Калущини закуплять телемедичне обладнання

Переглядів: 964

Депутати Калуської райради на сесії, яка відбулася 25 жовтня, внесли зміни і доповнення до Програми розвитку первинної медико-санітарної допомоги на засадах сімейної медицини на 2019 рік.

Як пояснила в. о. директора районного центру первинної медико-санітарної допомоги Ірина Купрунець, зміни стосуються придбання другого службового автомобіля для амбулаторії загальної   практики сімейної медицини в с. Новиця та телемедичного обладнання для восьми амбулаторій.

На закупівлю автомобілів для амбулаторії передбачене фінансування з державного, районного бюджетів і інших джерел. Держава виділяє по 500 тис. грн на одну автівку. І наразі їх вистачило, оскільки авта закупили за ціною 499 і 495 тис. грн. Видатки на реєстрацію автомобілів і все інше забезпечує підприємство.

Щодо обладнання для телемедицини, то його придбають для амбулаторій Голиня, Завою, Копанок, Кропивника, Мислова, Новиці, Студінки та Сівки-Войнилівської. По 99 тис. грн на обладнання для кожної амбулаторії виділяє держбюджет та 10% співфінансування передбачають у місцевому бюджеті. Тож 77 тис. грн на сім амбулаторій виділять з районного бюджету, а 11 тис. грн для амбулаторії в Новиці - з бюджету Новицької ОТГ.

На сесії депутати вирішили зняти ці кошти з іншої статті програми, зокрема передбачених на первинну медико-санітарну допомогу.

Довідка

Телемедицина — це напрям медицини, а саме: комплекс дій, технологій та заходів, що застосовуються при наданні медичної допомоги з використанням засобів дистанційного зв’язку у вигляді обміну електронними повідомленнями (у випадках, коли відстань є критичним чинником, наприклад, в сільській місцевості). 

 

К сожалению, браузер, которым вы пользуетесь, морально устарел,
и не может нормально отображать сайт.

Пожалуйста, скачайте любой из следующих браузеров: