Радіо КалушFM (095) 633-12-68 Пн.-Сб. 09:00- 18:00, Нд.- вихiдний

До 100-річчя – 1000 гривень. У Калуші привітали ювілярку

Переглядів: 1228

За дорученням міського голови Ігоря Матвійчука 10 листопада представники влади міста привітали із 100-річним ювілеєм Демедюк Марію Григорівну.

Відповідно до розпорядження міського голови ювілярці виділили матеріальну допомогу в розмірі 1000 гривень, повідомляє прес-служба Калуської міськради.

На даний час ювілярка проживає у доньки в Калуші, хоча й зареєстрована у Дрогобичі.

Демедюк (Захарія) Марія Григорівна народилася 10 листопада 1918 року у с. Добрівляни Дрогобицького району. Батько загинув у І світовій війні за Австро-Угорщину ще до народження доньки. Було іще два старших брати.

Вчилася у звичайній сільській школі, а потім у Дрогобицькій Українській гімназії ім. І. Франка, згодом закінчила Львівський інститут землеробства (Дубляни).

Після війни працювала на дослідному полі в с. Рихтичі Дрогобицького району, а згодом на Передкарпатській сільськогосподарській станції старшим науковим співробітником. Звідти і пішла на пенсію у 1975 році. У 1967 році Вища кваліфікаційна комісія присвоїла Марії Григорівні вчений ступінь кандидата сільськогосподарських наук.

Мала двох чоловіків. Першого забрали енкаведисти в 1941 році у Самборі в перші дні війни. З другим прожила 59 років, помер у 2009 році. Має доньку, двох онуків та чотирьох правнуків.

Дуже вболіває за долю України, постійно слухає новини, великий патріот.

 

Схожі матеріали за тегами: Калуш ювілярка вітання

К сожалению, браузер, которым вы пользуетесь, морально устарел,
и не может нормально отображать сайт.

Пожалуйста, скачайте любой из следующих браузеров: