Радіо КалушFM (095) 633-12-68 Пн.-Сб. 09:00- 18:00, Нд.- вихiдний

Дві калуські борчині здобули медалі чемпіонату України

Переглядів: 585

Минулими вихідними, 30 і 31 січня, в Києві на базі Олімпійського навчально-спортивного центру «Конча-Заспа» пройшов чемпіонат України з вільної боротьби серед жінок.

У змаганнях брали участь і дві вихованки калуської школи боротьби – майстри спорту України міжнародного класу 31-річна Ірина Харів і 26-річна Тетяна Кіт. Обидві спортсменки виступали у ваговій категорії до 57 кг, повідомляє «Калуш ФМ» з посиланням на «Нафтохімік-Калуш».

За результатами попередніх змагань Ірина стала переможцем у своїй групі, а Тетяна посіла друге місце у своїй. Відповідно дві калуські борчині зустрілись між собою в півфінальній сутичці. Цього разу на відміну від попередніх офіційних очних протистоянь перемогу святкувала молодша спортсменка з рахунком 5:1. Однак у вирішальній сутичці за «золото» Тетяна Кіт поступилася за балами борчині з Київщини, майстрові спорту України міжнародного класу Аліні (Акобії) Грушині. А Ірина Харів у поєдинку за третє місце перемогла суперницю з Чернівецької області, майстра спорту України міжнародного класу Соломію Винник.

Як повідомив перший наставник Тетяни Кіт, заслужений тренер України з вільної боротьби Микола Пукіш, його вихованці завадило на повну силу боротися на чемпіонаті України травматичне пошкодження меніска колінного суглоба, якого зазнала під час навчально-тренувального процесу. Лікар, в якого вона раніше лікувала розрив зв’язок, рекомендував Тетяні взагалі не брати участі в цих змаганнях. Однак мужня спортсменка таки вийшла на килим й здобула «срібло» чемпіонату України.

– Відразу після цих змагань Тетяна Кіт вимушена буде провести операційне лікування пошкодженого меніска колінного суглоба, – констатує Микола Пукіш. – За словами лікуючого лікаря, без операції їй не обійтися. Повноцінне відновлення колінного суглоба після операційного лікування меніска залежно від тяжкості клінічного випадку може тривати від кількох тижнів до місяця і навіть довше. Я сподіваюся, що операція пройде успішно й після недовгого відновлювального періоду моя вихованка знову повернеться до нормального навчально-тренувального процесу та підготовки до відбіркового європейського ліцензійного міжнародного турніру до Олімпійських ігор. Він для чоловіків і жінок проводитиметься 18-21 березня в Будапешті. За результатами цього турніру олімпійські ліцензії здобудуть лише фіналісти у своїх вагових категоріях.

Ще один відбірковий, але вже світовий ліцензійний міжнародний турнір серед чоловіків і жінок, на якому можна буде здобути ліцензії на Олімпійські ігри в Токіо, повинен пройти 6-9 травня в Болгарії. Тут у кожній ваговій категорії розігруватимуться три путівки на Олімпіаду.

На світлині Марії Костенко: срібна призерка чемпіонату України Тетяна Кіт зі своїм нинішнім тренером – срібним призером Олімпійських ігор в Пекіні 2008 року Андрієм Стадніком.

К сожалению, браузер, которым вы пользуетесь, морально устарел,
и не может нормально отображать сайт.

Пожалуйста, скачайте любой из следующих браузеров: