Радіо КалушFM (095) 633-12-68 Пн.-Сб. 09:00- 18:00, Нд.- вихiдний

Дві калуські гімназистки здобули перемоги у міжнародному конкурсі з українознавства (ФОТО)

Переглядів: 1123

Цього року дві учениці Калуської гімназії ім. Д. Бахматюка стали переможцями другого етапу ХІІІ Міжнародного конкурсу з українознавства, який проводить Науково-дослідний інститут українознавства Міністерства освіти і науки України.

Десятикласниця Роксолана Гриців здобула І місце, а одинадцятикласниця Олександра Фрицька – ІІІ місце, повідомляє Калуська гімназія.

Роксолана працювала над темою «Лексичні інновації та мовна норма як основні лінгвістичні характеристики сучасної телевізійної реклами», а Олександра досліджувала тему «Ментальність як основна психологічна ознака нації (на зрізі девіантної поведінки минулого і сьогодення)».

«Участь у конкурсі сприяє кристалізації національного самовизначення учнів на основі пізнання України через індивідуальну дослідницько-пошукову роботу, – підсумовує високі результати праці вчитель української мови та літератури Ольга Сербін, яка здійснювала наукове керівництво дослідженнями. ­– Відрадно, що дівчата змогли гідно представити наш заклад в інтелектуальних змаганнях такого рівня».

Раніше ми повідомляли, що Олександра Фрицька стала переможцем Всеукраїнського конкурсу учнівської та студентської творчості імені Марії Фішер-Слиж «Змагаймось за нове життя!», присвяченому творчості Лесі Українки

К сожалению, браузер, которым вы пользуетесь, морально устарел,
и не может нормально отображать сайт.

Пожалуйста, скачайте любой из следующих браузеров: