Радіо КалушFM (095) 633-12-68 Пн.-Сб. 09:00- 18:00, Нд.- вихiдний

Двоє калуських бігунів здобули медалі чемпіонату України з кросу (ФОТО)

Переглядів: 298

345 атлетів з 24 областей України та Києва взяли участь у чемпіонаті країни з кросу серед дорослих, молоді, юніорів та юнаків, що 29 і 30 жовтня пройшов обласному центрі Закарпатської області – Ужгороді.

Виступали на цих змаганнях не зі звичного кросу по бігових доріжках чи асфальтованій трасі, а з кросу кантрі – бігу по пересічній місцевості, і колишні та нинішні вихованці відділення легкої атлетики ДЮСШ управління освіти Калуської міської ради. З них найвагоміших спортивних результатів досягли два вже досвідчені атлети, першими тренерами яких були Микола Богоносюк і Микола Шевчук, інформує «Калуш ФМ» з посиланням на «Нафтохімік-Калуш».

Чемпіоном України з кросу на 2 км серед молоді до 23 років став 20-річний Олександр Гонський, який представляв на цих змаганнях Київський обласний центр олімпійської підготовки. Наш земляк подолав дистанцію з однаковим часом з Олексієм Годунком з Ріненщини – 5:57 хв., однак, як було встановлено суддями, він все-таки на долі секунди перетнув фінішну лінію швидше від суперника. А бронзову медаль чемпіонату України U23 здобув Кирило Сєдих з Харківської області (6:02 хв.).

Варто сказати, що Олександр Гонський також брав участь і у кросі на 8 км серед чоловіків вікової категорії U23 та довший час на дистанції був у лідируючій групі, проте, мабуть, через погіршення самопочуття чи стану здоров’я вимушений був припинити змагання.

Ще одну медаль чемпіонату України, щоправда, бронзового ґатунку, здобув 39-річний калушанин Ігор Гелетій. Виступаючи за команду Івано-Франківської області на змаганнях з кросу серед чоловіків, він посів третє місце на дистанції 10 км з результатом 31:18 хв. Нашого земляка випередили лише майстри спорту України з цієї дисципліни легкої атлетики Віталій Шафар з Волині (31:05 хв.) і Дмитро Сірук з Рівненської області (31:07 хв.).

Також принесли очки збірній Івано-Франківської області для загальнокомандного заліку в підсумковій таблиці чемпіонату України з кросу молодші вихованці відділення легкої атлетики ДЮСШ управління освіти Калуської міської ради. На дистанції 1 км серед дівчат U16 восьме і десяте місця посіли відповідно Діана Стасінчук і Сніжана Джичко.

На двокілометровій дистанції серед дівчат U18 п’яте місце посіла Анастасія Олексин. Анна Проданчук на змаганнях з кросу на 4 км серед юніорок U20 подолала дистанцію з 11-им результатом. А серед юніорів U20 посів 15 місце у кросі на 6 км Артур Журенок.

Крім того, Анастасія Олексин, Анна Проданчук й Артур Журенок доклали свої зусилля для того, щоб збірна Івано-Франківської області виборола 7 місце в естафеті 4х1 км, програвши команді Київської області, яка стала бронзовим призером чемпіонату України, лише 10 секунд.

 

К сожалению, браузер, которым вы пользуетесь, морально устарел,
и не может нормально отображать сайт.

Пожалуйста, скачайте любой из следующих браузеров: