Радіо КалушFM (095) 633-12-68 Пн.-Сб. 09:00- 18:00, Нд.- вихiдний

Фахівці Калуської ЦРЛ обговорили з колективом СШМД координацію спільних дій при рятуванні життя людей у невідкладних станах

Переглядів: 382

На базі Калуської станції екстреної (швидкої) медичної допомоги, яка з 2019 року входить у структуру КНП «Обласний клінічний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Івано-Франківської обласної ради», відбулася робоча зустріч медичного директора КПН «Калуська ЦРЛ» Ярослава Кінаша та завідувачів двох відділень цього медзакладу – неврологічного Івана Кадоб’янського й екстреної невідкладної медичної допомоги Миколи Яціва з колективом швидкої допомоги, з посиланням на Калуську ЦРЛ повідомляє «Калуш ФМ».
За словами Ярослава Кінаша, захід був організований і проведений з ініціативи дирекції Калуської ЦРЛ: «А мета ставилася одна – обговорити й узгодити на зустрічі з керівником Калуської СЕ(Ш)МД Василем Романюкам і працівниками бригад швидкої медичної допомоги аспекти нашої спільної роботи, координацію дій із своєчасної доставки хворих у важких станах, з різними патологіями, травмами до нашої лікарні, де невідкладна й кваліфікована допомога надається пацієнтам в цілодобовому режимі». При цьому наголошувалося на важливості постійної комунікації бригад швидкої меддопомоги з відділенням екстреної невідкладної медичної допомоги Калуської ЦРЛ. Воно працює в режимі 24/7 й обслуговує потоки пацієнтів, які доставляються каретами швидкої допомоги з різних місць, за направленнями з ФАПів, амбулаторій, поліклінік, інших медзакладів чи звертаються сюди самостійно. У відділенні функціонує палата інтенсивної терапії, оснащена необхідним медичним обладнанням та інструментарієм для швидкої діагностики та надання черговими лікарями і медсестрами невідкладної медичної допомоги в екстрених ситуаціях.
Також передусім сюди поступають пацієнти з підозрою на інсульт або інфаркт. А при підтвердженні цих діагнозів вузькопрофільними лікарями такі хворі вже отримують необхідну медичну допомогу й лікування у стаціонарних спеціалізованих відділеннях Калуської ЦРЛ. Про це на зустрічі з колективом Калуської СЕ(Ш)МД нагадав колегам лікар-невропатолог, завідувач неврологічного відділення Іван Кадоб’янський. Очолюване ним відділення є базовим в Калуській ЦРЛ для лікування інсультів з використанням методу тромболітичної терапії, має блок інтенсивної терапії, який працює цілодобово. Воно оснащене сучасним медичним обладнанням й інструментарієм та в достатній кількості забезпечене препаратом «Актилізе» й іншими медичними засобами.
У своєму виступі Іван Кадоб’янський також акцентував увагу на правильності визначення симптомів інсульту, необхідності суворого дотримання бригадами швидкої медичної допомоги маршрутів пацієнтів. Хворі з підозрою на інсульт та явними його симптомами повинні доставлятися до найближчого спеціалізованого стаціонарного медичного закладу, який має укладений договір з Національною службою здоров’я України на лікування інсультів за пакетами медичних послуг і Програмою медичних гарантій. При цьому дуже важливо, щоб пацієнти з інсультом госпіталізовувались у межах «вікна терапевтичних можливостей», коли адекватна тромболітична терапія може зменшити розміри ураження мозку і поліпшити стан хворого.
За словами Ярослава Кінаша, зустріч з колективом Калуської СЕ(Ш)МД виявилась досить результативною. І калуські медики планують надалі продовжувати таку практику спілкування й координації практичних дій фахівців спеціалізованих стаціонарних відділень лікарні з бригадами швидкої медичної допомоги, щоб поліпшувати якість й ефективність лікування пацієнтів, які доставляються до медзакладу у станах, загрозливих для життя.

Схожі матеріали за тегами: Калуш СШНМД ЦРЛ нарада

К сожалению, браузер, которым вы пользуетесь, морально устарел,
и не может нормально отображать сайт.

Пожалуйста, скачайте любой из следующих браузеров: