Радіо КалушFM (095) 633-12-68 Пн.-Сб. 09:00- 18:00, Нд.- вихiдний

Фельдшерка з Калуша, яку привселюдно ображав натовп, буде відстоювати свою репутацію в суді

Переглядів: 1516

Канал ICTV взяв коментар у працівниці «швидкої» в якої агресивний натовп вимагав, щоб вона пройшла алкотест. А коли пристрій нічого не показав – навіть не вибачились.

Виявилось, що в жінки онкохворий чоловік.

Нагадаємо,того вечора Уляна Бринда їхала на ДТП. Літню жінку в середмісті Калуша насмерть збила автівка. Карета швидкої на виклик прибула за п’ять хвилин. Машину одразу оточили, люди нарікали, що медики довго їхали. А далі почали звинувачувати фельдшерку, що вона п’яна. Мовляв, має втомлений вигляд і червоні очі.

Через лайку та натиск жінка спочатку відмовилася проходити драгер.

– Хуліганили, ображали мене, кричали, нецензурними словами висловлювалися в мою сторону, погрожували. Мене витягнули з машини на очах у поліцейських, – Уляна Бринда, фельдшер швидкої.

Її силою витягнули зі службової машини. Через стрес жінка вже не могла дмухнути в трубку драгера з потрібною силою. Це ще більше розлютило юрбу. В облозі її тримали годину. Тест таки видав результати і показав нулі, натовп розтанув. Жоден не попросив вибачення. Нині пані Уляна знову їздить на виклики, але досі не може оговтатися.

Тоді на місці було три поліцейських екіпажі. Чому копи дозволяли ображати медика, не захистили та долучилися до цькування – невідомо.

Фельдшерка не зобов’язана проходити алкотест. І це працівники поліції мали б знати. Якщо вони справді запідозрили, що лікар нетвереза, мали скласти протокол. А освідчення пані Уляна мала б пройти у сертифікованій лабораторії, пояснює адвокат.

З такою агресією і навіть нападами медики швидкої стикаються мінімум раз на день – порахували в національній поліції. Лікарі в один голос стверджують: вони беззахисні перед агресивними пацієнтами, та закликають посилити відповідальність за такі протиправні дії. Калуський фельдшер Уляна Бринда має намір відстоювати в суді свою репутацію. І вже написала відповідну заяву до прокуратури.

 

Схожі матеріали за тегами: швидка фельдшер

К сожалению, браузер, которым вы пользуетесь, морально устарел,
и не может нормально отображать сайт.

Пожалуйста, скачайте любой из следующих браузеров: