Радіо КалушFM (095) 633-12-68 Пн.-Сб. 09:00- 18:00, Нд.- вихiдний

Іван Данів: «Ситуація на дорогах у районі контрольована. Будемо реагувати на всі виклики»

Переглядів: 1001

29 листопада голова Калуської райдержадміністрації Іван Данів провів брифінг для місцевих засобів масової інформації. У заході взяли участь голова районної ради Михайло Срібняк та заступник начальника відділу поліції Андрій Стефанишин.

Іван Данів розповів про експлуатацію доріг місцевого значення Калуського району та ситуацію, яка сталася внаслідок ліквідації райавтодору, повідомляє прес-служба Калуської РДА.

За словами голови РДА, внаслідок проведеної реформи у дорожньому господарстві всі дороги передані на баланс департаменту будівництва, житлово-комунального господарства, містобудування та архітектури облдержадміністрації. Тендер на експлуатацію доріг виграв облавтодор, дочірня структура якого в районі ліквідована.

«Лише в трьох районах на Прикарпатті, в тому числі і нашому, склалася така ситуація, що ліквідували райавтодор. А це, своєю чергою, завдало чимало клопотів», - резюмував голова райдержадміністрації. 

Іван Данів наголосив, що якби райавтодор не ліквідували, то ситуація була б простішою, адже в цій структурі була і дорожня техніка, і працівники.

Тож з метою забезпечення стабільної ситуації на дорогах райдержадміністрація розробила алгоритм дій.

Передусім райдержадміністрація звернулася в ОДА, щоб виділили кошти для району на експлуатацію доріг. Сума становить близько 200 тисяч гривень.

Крім того, райдержадміністрація виділила з матеріально-резервного фонду 600 літрів палива дорожньо-експлуатаційній дільниці, яка знаходиться у селі Вістова, задля забезпечення прочищення та підсипки доріг.

Сільські голови теж долучаються до цієї роботи - укладають угоди з приватними підприємцями та фірмами. Так, СП «Будучність» буде обслуговувати села Голинь, Пійло і Довге Калуське. Дороги у напрямку сіл Новиця, Підмихайля, Завій, Кропивник та ін. обслуговуватиме у зимовий період підприємець Галина Лапко. 

Очільник районної ради Михайло Срібняк також наголошував, що кожна сільська рада повинна у своєму бюджеті закладати кошти на експлуатацію доріг взимку.

Компанія «Ґудвеллі Україна» буде розчищати сніг у селах, де здійснює господарську діяльність. Це вона робить щороку безкоштовно.

Заступник начальника відділу поліції Андрій Стефанишин розповів про забезпечення безпеки дорожнього руху в зимовий період.

Насамкінець голова РДА Іван Данів запевнив, що в районі ситуація зі станом доріг у зимовий період як тепер, такі і надалі буде контрольована. Райдержадміністрація вживатиме необхідних заходів для належного утримання доріг в зимовий період та забезпечення безпеки дорожнього руху.

Схожі матеріали за тегами: Калуська РДА дороги експлуатація райавтодор

К сожалению, браузер, которым вы пользуетесь, морально устарел,
и не может нормально отображать сайт.

Пожалуйста, скачайте любой из следующих браузеров: