Радіо КалушFM (095) 633-12-68 Пн.-Сб. 09:00- 18:00, Нд.- вихiдний

Іван Красійчук: Медики Калуської ЦРЛ адаптувались до роботи в нових умовах. Звільнилося тільки 8 працівників

Переглядів: 1701

23 квітня під час засідання міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій директор КНП «Калуська ЦРЛ» Іван Красійчук розповів про ситуацію в закладі і корективи, які внесла у звичний ритм пандемія.

Незважаючи на те, що планових хворих у зв’язку з коронавірусною інфекцією у ЦРЛ не приймають, у відділах лікується 65 хворих з різними патологіями. Ніхто не відміняв інші хвороби, тому оперують і лікують у всіх відділеннях.

Щодо хворих з пневмоніями, то, за словами головного лікаря, наразі у реанімації 4 людини, з яких 2 на апаратах штучної вентиляції легень. Це важкі хворі.У пульмонології ще 13 пацієнтів різного ступеня важкості. Протягом останніх днів особливого росту хворих нема, стабільно 2-3 поступлення в день.

«Окрім того, з пульмонологічного відділення виписалися 29 пацієнтів, - каже Іван Красійчук. - Це позитив. Люди пішли додому під спостереження сімейного лікаря».

А ось стосовно медиків є проблема. 14 медичних працівників ЦРЛ захворіли на COVID-19. У зв’язку з цим призупинив роботу до стабілізації ситуації пологовий будинок. Хтось лікується, хтось чекає результатів ПЛР-тестів.

«Загалом ситуація трохи стабілізувалась. Люди привикли до хвороби, хвороба до людей. Більшість адаптувалась до роботи в нових умовах, - зауважує головний лікар. - Звісно, така ситуація не подобається. Але якщо на початку у нас звільнилося 8 чоловік, то зараз відтік персоналу припинився. Звільнявся середній і молодший медперсонал».

Також багато працівників ЦРЛ на даний час у різних відпустках, бо в лікарні тільки 65 хворих.

«Ми не можемо весь штат виводити у пусті відділи, бо людям необхідно платити зарплатню. Але ми знаходимо компроміс і спільними зусиллями надаємо допомогу», - додав Іван Красійчук.

Із засобами захисту у медзакладі все внормувалося, їх тепер достатньо.

Колектив лікарні дякує за допомогу всім: владі, волонтерам, благодійниками. Завдяки спільним зусиллям вдалося вирішити багато нагальних питань.

Додамо, що на 23 квітня серед хворих на COVID-19  було 29 медиків: 14 працівників ЦРЛ, 5 – Калуського міського центру первинної медико-санітарної допомоги, 9 –Калуської райлікарні і 1 медик з Калуша, який працює у Франківській лікарні.

 

Схожі матеріали за тегами: Калуська ЦРЛ коронавірус адаптація

К сожалению, браузер, которым вы пользуетесь, морально устарел,
и не может нормально отображать сайт.

Пожалуйста, скачайте любой из следующих браузеров: