Радіо КалушFM (095) 633-12-68 Пн.-Сб. 09:00- 18:00, Нд.- вихiдний

Кабмін виділив Калушу близько 600 тисяч гривень на облаштування «кризової кімнати»

Переглядів: 760

Калуш потрапив у список на фінансування з державного бюджету для створення кімнати кризового реагування для постраждалих від домашнього та гендерно зумовленого насильства.

Як повідомив на оперативній нараді у Калуського міського голови начальник управління у справах сім’ї, молоді, фізкультри і спорту Калуської міської ради Михайло Клим, відповідно до розпорядження Кабінету Міністрів від 30 червня місту передбачено 427 тис. грн на видатки розвитку і 147 тис. грн на видатки споживання для «кризової кімнати», інформує «Калуш ФМ».

«Загалом це майже 600 тисяч гривень, і це дійсно успіх для нас всіх. Будемо вважати, що це буде хорошим поштовхом для роботи із жертвами насильства в Калуші і в Калуській ТГ», – додав він.

У «кризовій кімнаті» постраждалі зможуть отримати прихисток від кривдника, психологічну та юридичну допомогу. Адреса кімнати не розголошується в цілях безпеки людей, які тут перебуватимуть.

Наразі у Калуші виконавчий комітет Калуської міської ради прийняв рішення про створення «кризової кімнати» та виділив квартиру, в якій її облаштують.

За словами спеціаліста управління Аліни Бігун, за кошти, виділені Міністерством соціальної політики, тут зроблять капітальний ремонт, а наповнення кімнати забезпечать за підтримки Фонду народонаселення ООН, в який Калуш подавав грантову заявку. Фонд виділить не кошти, а натуральну допомогу і забезпечить навчання фахівців.  

 

 

 

Схожі матеріали за тегами: Калуш Кабмін кризова кімната кошти

К сожалению, браузер, которым вы пользуетесь, морально устарел,
и не может нормально отображать сайт.

Пожалуйста, скачайте любой из следующих браузеров: