Радіо КалушFM (095) 633-12-68 Пн.-Сб. 09:00- 18:00, Нд.- вихiдний

Калушанин зважився на крадіжку, щоб купити дівчині подарунок

Переглядів: 264

Калуський міськрайонний суд виніс вирок у кримінальній справі про крадіжку мідного кабелю.

Згідно з матеріалами справи, юнак у вечірній час перебував у м. Калуші, він побачив територію подвір’я та будинок і в цей час у нього виник умисел на незаконне проникнення у вказане житло та таємне викрадення чужого майна, що знаходилось усередині, повідомляє «Калуш ФМ» з посиланням на пресслужбу суду.

Реалізовуючи свій злочинний умисел, обвинувачений за допомогою дерев’яної драбини піднявся до верхньої частини будинку, після чого незаконно проник до будинку, звідки таємно з горища та кімнат викрав шляхом розділення за допомогою кусачок вмонтований по поверхні мідний кабель. З викраденим майном покинув місце вчинення злочину та в подальшому розпорядився на власний розсуд. Своїми діями завдав потерпілій матеріальну шкоду на загальну суму 1 606 гривень.

У судовому засіданні обвинувачений вину у вчиненому кримінальному правопорушенні визнав, щиро розкаявся та пояснив, що йому терміново були потрібні гроші, щоб купити подарунок дівчині, а тому зважився на вчинення крадіжки. Більше так робити не буде, усвідомлює, що вчинив погано, в майбутньому буде працювати та заробляти кошти.

Потерпіла пояснила суду, що вони з чоловіком їхали з поліклініки додому. Проїжджали повз будинок, який вони будують. Чоловік узяв ключі та пішов на будову. Повернувшись за кілька хвилин, чоловік сказав, що їх обікрали, а, зокрема, викрали дріт. При цьому будинок та територія були закриті, огороджені. Щоб потрапити на територію, необхідно було перелізти двометровий паркан. Коли вони прийшли в будинок, то побачили спричинену шкоду.

Прокурор у судовому засіданні просив призначити обвинуваченому покарання у вигляді позбавлення волі терміном 3 роки, та звільнити його від відбування з випробуванням, встановивши іспитовий строк – 1 рік та покласти обов’язки, передбачені ст. 76 КК України.

Таким чином, враховуючи мету й мотиви, якими керувалась особа при вчиненні кримінального правопорушення, поведінку під час та після вчинення злочинних дій, зокрема, визнання своєї винуватості та активне сприяння в розкритті кримінального правопорушення, його щире каяття, добровільне відшкодування завданих збитків, враховуючи відсутність обтяжуючих та наявність декількох пом’якшуючих покарання обставин, що істотно знижують ступінь тяжкості вчиненого, суд, реалізуючи принцип законності, справедливості та індивідуалізації покарання, прийшов до висновку, що обвинуваченому необхідно обрати покарання у вигляді позбавлення волі терміном 3 роки. При цьому його слід звільнити від відбування покарання з випробуванням, встановивши іспитовий строк – 1 рік.

 

Схожі матеріали за тегами: Калуш суд вирок

К сожалению, браузер, которым вы пользуетесь, морально устарел,
и не может нормально отображать сайт.

Пожалуйста, скачайте любой из следующих браузеров: