Радіо КалушFM (095) 633-12-68 Пн.-Сб. 09:00- 18:00, Нд.- вихiдний

Калушанку за вбивство співмешканця позбавили волі на три роки

Переглядів: 1209

Більше року тому у Калуші молода жінка вбила свого чоловіка. Днями Калуський міськрайонний суд завершив розглядати справу і виніс вирок.

24-річна калушанка готувала обід. Вона саме чистила картоплю, сидячи на табуретці, коли до кухні ввійшов її 31-річний співмешканець. Чоловік був п’яним (як згодом показала експертиза, проміле алкоголю в крові складало 2,9, тобто це був стан сильного алкогольного сп’яніння). Між подружжям виникла сварка. Чоловік почав шарпати жінку та трохи, як вказано у справі, «навалився» на неї. Вона намагалася відштовхнути його і ненавмисно вдарила один раз ножем у живіт, повідомляють «Вісті Калущини».

На цьому, як стверджує жінка, конфлікт припинився. Вона попросила дати обробити рану та казала, що потрібно викликати швидку. Проте чоловік відмовився і пішов до туалетної кімнати. Коли за деякий час жінка зайшла туди, застала співмешканця уже мертвим. Вона передзвонила до своєї матері, та приїхала і викликала швидку. Як пояснювала на суді обвинувачувана, вона сама відразу не викликала швидку, бо бачила, що чоловік уже помер.

Як встановили згодом судмедексперти у морзі Калуської ЦРЛ, чоловік помер у положенні сидячи від масивної крововтрати через проникаючу колото-різану рану живота, ударом ножа була пошкоджена діафрагма та печінка. Судово-медичних даних, які б вказували на можливу боротьбу чи самооборону, не виявили.

Обвинувачувана свою провину визнала. Жінка просила її суворо не карати та не позбавляти її волі, адже вона не мала умислу позбавляти життя свого чоловіка, все це сталося через необережність. А ще — врахувати, що вона є інвалідом третьої групи та має малолітню дитину.

Мати вбитого чоловіка просила для невістки суворого покарання. На суді вона зазначала, що її син був добрим чоловіком, мав вищу освіту (обвинувачувана, до речі, також). Так як свекруха була проти того, щоб її син жив з цією жінкою, вони майже не спілкувалися. Проте коли подружжя сварилося, а це було часто, син приходив жити до матері. А ще наголосила, що невістка, коли забирали тіло з моргу, сказала, що чоловік помер від серцевого нападу. Ховала сина мати.

Суд, розглянувши матеріали справи, кваліфікував дії жінки як вбивство, вчинене через необережність: вона діяла ненавмисно, проте мала б передбачити наслідок. Тож жінці доведеться три роки провести у місцях позбавлення волі. Долю її сина, який залишився без піклування, вирішуватиме Служба у справах дітей Калуської РДА у відповідності до вимог чинного законодавства щодо забезпечення умов виховання і проживання та соціального захисту дитини.

Схожі матеріали за тегами: Суд вирок калушанка вбивство співмешканець

К сожалению, браузер, которым вы пользуетесь, морально устарел,
и не может нормально отображать сайт.

Пожалуйста, скачайте любой из следующих браузеров: