Радіо КалушFM (095) 633-12-68 Пн.-Сб. 09:00- 18:00, Нд.- вихiдний

Калуська художниця презентувала у Франківську персональну виставку ікон (ФОТО)

Переглядів: 467

Калуська художниця Юлія Багринівська сьогодні, 20 квітня, презентувала в Музеї мистецтв Прикарпаття персональну виставку ікон «Світло істини».

Основна ідея виставки – розповісти про любов Бога, яка для людей є часом незбагненною та складною, пише «ГК».

На виставці представлено 15 ікон, виконаних у техніці акрилового малярства. Авторка по-сучасному переосмислює візантійський іконопис, що проглядається у стилістиці ікон.

«Кожна ікона – це моя розмова із Богом. Моє завдання – розказати, що Ісус Христос є світлом істини. Він заради нас пожертвував собою», – говорить авторка.

Юлія Багринівська розповідає, що після того, як намалювала ікону «Благовіщення Пресвятої Богородиці», дізналася, що стане мамою. З того часу зрозуміла, що повинна ще більше розвиватися та вдосконалюватися у іконописі.

Тривалість виконання кожної роботи, за словами художниці, індивідуальна. Маленьку ікону можна створити за 18 днів. На великий образ йде понад місяць.

У день на малювання художниця витрачає три-чотири години. Для написання ікон вона використовує плиту МДФ, акриловий ґрунт та акрилові фарби. Іноді – липову дошку зі шпугами, на якій малювали давні майстри. Готову ікону майстриня покриває лаком.

Схожі матеріали за тегами: Юлія Багринівська ікони Франківськ виставка

К сожалению, браузер, которым вы пользуетесь, морально устарел,
и не может нормально отображать сайт.

Пожалуйста, скачайте любой из следующих браузеров: