Радіо КалушFM (095) 633-12-68 Пн.-Сб. 09:00- 18:00, Нд.- вихiдний

Калуська міська рада висловила стурбованість обвинувальним вироком у справі Сергія Стерненка

Переглядів: 523

Калуська міська рада висловила стурбованість обвинувальним вироком у справі Сергія Стерненка – українського громадського діяча та правника, активного учасника Революції Гідності, який відомий своєю активною українською позицією. Відповідне звернення прийняли депутати до Президента України Володимира Зеленського.

Зокрема у зверненні йдеться: «Ми вважаємо несправедливим і необґрунтованим вирок Приморського районного суду м. Одеси, на підставі якого відправлено за ґрати українського активіста Сергія Стерненка на 7 років і 3 місяці за обвинуваченням у викраденні людини. Обвинувальний акт базувався на свідченнях керівника Одеського відділення проросійської партії «Родіна» Сергія Щербича. Це чергова демонстрація того, що судова система в Україні перетворилася на знаряддя тиску та усунення незручних для влади людей. 
Справа Стерненка впродовж кількох років була тестом для влади на спроможність провести чесне, неупереджене, відкрите та переконливе для громадськості розслідування.
Ми сподіваємося на відновлення справедливості під час розгляду апеляції. І наполягаємо, що проблему потрібно вирішувати системно – лише реформа судової системи дозволить відновити справедливість і довіру людей до суддів»
.

Депутати Калуської міської ради просять Володимира Зеленського негайно взяти під особистий контроль справу Сергія Стерненка та забезпечити об’єктивний і неупереджений розгляд її апеляційною інстанцією, а також наполягають пришвидшити реформу судової системи, яка б дозволила  відновити справедливість і довіру людей до суддів та правосуддя. 
 

К сожалению, браузер, которым вы пользуетесь, морально устарел,
и не может нормально отображать сайт.

Пожалуйста, скачайте любой из следующих браузеров: