Радіо КалушFM (095) 633-12-68 Пн.-Сб. 09:00- 18:00, Нд.- вихiдний

Калуська міськрада схвалила звернення до керівництва держави з приводу ситуації у ТОВ «КАРПАТНАФТОХІМ»

Переглядів: 1313

Вчора, 13 лютого, на позачерговій сесії Калуської міської ради депутати прийняли звернення до Президента України Зеленського В.О., голови Верховної Ради Разумкова Д.О., прем’єр-міністра Гончарука О.В., міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства Милованова Т.С., міністра інфраструктури Криклія В.А.

Як повідомила перший заступник міського голови Калуша Галина Романко, до міського голови звернулася об’єднана профспілка ТОВ «КАРПАТНАФТОХІМ» і висловила занепокоєння щодо можливого припинення діяльності цехів підприємства та вивільнення працівників. Відповідно з цього приводу відбулася зустріч, де були обговорені можливі ризики і варіанти виходу із кризи.

«Ситуація турбує нас усіх, –  зазначила Галина Романко, – оскільки зупинка виробництв чи консервація матимуть негативні наслідки для бюджетів всіх рівнів та ринку праці. Звісно, керівництво підприємства працює на випередження. Тому і ми не повинні стояти осторонь».

У зверненні, зокрема зазначається, що така ситуацiя склалася в зв’язку з неконкурентним середовищем для вiтчизняного виробника, спричиненого рiзким зростанням обсягiв імпорту в Україну та демпiнговими цiнами на соду каустичну, поліетилен та полiвiнiлхлорид, а також високим тарифом на залiзничнi перевезення.

Як зазначив заступник генерального директора з економіки та фінансів ТОВ «КАРПАТНАФТОХІМ» Ярема Рудик, з 1 січня підприємство зупинило через збитковість виробництво поліетилену. Ринок України заполонив дешевший поліетилен, ввезений з інших країн. І хоча калуський по якості кращий, купують все-таки дешевший. Тож керівництво «КАРПАТНАФТОХІМу»  звернулося з цього приводу до міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства з клопотаннями про порушення та проведення спецiального розслiдування щодо iмпорту в Україну соди каустичної, полiетилену та полівінілхлориду.

«По каустичній соді вже розпочалося розслідування. І ми сподіваємося , що будуть введені попереджувальні заходи, зокрема загороджувальні мита. 21 лютого відбудеться наступна комісія, – розповів Ярема Рудик. – Розуміння уряду наразі є, але звернення Калуської міської ради дасть додатковий поштовх до вирішення цієї проблеми».

Відповідно у зверненні міська рада просить уряд вжити вiдповiдних заходiв для захисту вiтчизняного товаровиробника та підтримує клопотання підприємства щодо зниження регульованих тарифiв на залiзничнi перевезення.

 

Схожі матеріали за тегами: Калуш міськрада звернення уряд Карпатнафтохім

К сожалению, браузер, которым вы пользуетесь, морально устарел,
и не может нормально отображать сайт.

Пожалуйста, скачайте любой из следующих браузеров: