Радіо КалушFM (095) 633-12-68 Пн.-Сб. 09:00- 18:00, Нд.- вихiдний

Калуська скороходка Ганна Шевчук виборола право представляти Україну на Олімпіаді в Японії (ФОТО)

Переглядів: 338

6 червня в Сумах відбувся чемпіонат України зі спортивної ходьби на 20 км серед дорослих та молоді, яким для українських скороходів завершився ліцензійний відбір на участь в Іграх ХХХІІ Олімпіади, що проводитиметься в Японії з 23 липня по 8 серпня 2021 року.

Особливо плідно попрацювали у відбірному циклі українські скороходки, шестеро з яких виконали на дистанції 20 км олімпійський норматив. Але існують обмеження щодо делегування від країни на Олімпійські ігри максимум трьох спортсменок – двох за кращими позиціями у світовому рейтингу й топлисті WA та чемпіонку країни 2021 року при виконанні умов відбору WA, інформує «Калуш ФМ» з посиланням на «Нафтохімік-Калуш».

Лідерки топлиста Марія Сахарук (Філюк) з Луцька (перша в рейтингу) і вихованка калуського тренера Миколи Шевчука, майстер спорту міжнародного класу Ганна Шевчук (Суслик) участі в чемпіонаті України не брали. Тому інші скороходки, що виступали в Сумах, принаймні броварчанка Людмила Оляновська та волинянка Олена Собчук (Мізернюк), які в останні роки на ліцензійних змаганнях показували високі й стабільні результати, могли потіснити нашу землячку й на четверту позицію.

Для цього одній з них потрібно було стати чемпіонкою України, а другій посісти друге місце, фінішувавши з кращим результатом, ніж цьогоріч пройшла 20-кілометрову дистанцію на зимовому чемпіонаті України в Луцьку його переможниця Ганна Шевчук. Нагадаємо, що тоді калушанка виконала олімпійський норматив, подолавши 20 км за 1 год. 29 хв. 09 сек. А 16 травня в чеському місті Подєбради вдруге підтвердила його виконання на командному чемпіонаті Європи зі спортивної ходьби, здобувши разом з Оленою Собчук і Людмилою Оляновською командне «срібло».

У Сумах на чемпіонаті України зі спортивної ходьби на 20 км серед жінок і молоді всього змагалося 13 спортсменок, в тому числі й місцева скороходка Інна Лосєва (Кашина), яка теж мала виконаний олімпійський норматив, але після народження дитини це був її перший офіційний старт, а також дві представниці Казахстану й молода атлетка з Туреччини Кадер Дост. Туркиня й посіла третє місце серед дорослих спортсменок. Чемпіонкою стала Людмила Оляновська з результатом 1:29,27, друге місце посіла Олена Собчук (1:29,37).

Таким чином, ліцензії на участь в Олімпійських іграх здобули 25-річна Марія Сахарук (Філюк), 24-річна Ганна Шевчук (Суслик) і 28-річна Людмила Оляновська.

На знімку: скороходки, які представлятимуть Україну на Іграх ХХХІІ Олімпіади в Японії.

Схожі матеріали за тегами: Ганна Шевчук скороходка олімпіада Японія

К сожалению, браузер, которым вы пользуетесь, морально устарел,
и не может нормально отображать сайт.

Пожалуйста, скачайте любой из следующих браузеров: