Радіо КалушFM (095) 633-12-68 Пн.-Сб. 09:00- 18:00, Нд.- вихiдний

Калуська ЦРЛ планує придбати новий ліфт і відремонтувати резервуар для води

Переглядів: 887

Калуська міська рада на сесії, яка відбулася 17 грудня, затвердила Програму розвитку і фінансової підтримки КНП «Центральна районна лікарня Калуської міської та районної рад» на 2021 рік.

Головний лікар Калуської ЦРЛ Іван Красійчук, виступаючи на сесії, зазначив, що Калуська ЦРЛ належить до закладу вторинного рівня і відповідно до укладених договорів отримує кошти від Національної служби здоров’я України, має власні надходження, а також допомогу лікарні виділяють із міського бюджету.

«Вартість послуг, які проплачує НСЗУ, не відповідає реаліям, коштів не вистачає. Тому ми звертаємося за підтримкою до громади», – зазначив Іван Красійчук.

Йдеться про 9 мільйонів 532 тисячі гривень на рік. Частину коштів керівництво лікарні планує спрямувати на капітальні видатки. Зокрема, є велика проблема із водопостачанням. Із двох резервуарів для води працює тільки один. Його відремонтували у попередні роки. А тепер необхідно відремонтувати другий, на що потрібно орієнтовно 700 тисяч гривень.

Друга проблема – це ліфти. Вони функціонують в Калуській ЦРЛ ще з 1985 року, тому часто виходять з ладу. Наразі вже жодна компанія не хоче братися за їхній ремонт. Оскільки ліфти старі, підрядні організації не можуть гарантувати надійності ремонту і не хочуть брати на себе відповідальність.

Тому у Калуcькій ЦРЛ хочуть встановити хоча б один новий ліфт, на що у програмі передбачено 700 тисяч гривень. Решту коштів лікарня готова докласти з власних надходжень.

Частина коштів, передбачених у програмі, піде на забезпечення щоденної життєдіяльності закладу та покращення надання допомоги пацієнтам.

Схожі матеріали за тегами: Калуська ЦРЛ програма ліфт водопостачання

К сожалению, браузер, которым вы пользуетесь, морально устарел,
и не может нормально отображать сайт.

Пожалуйста, скачайте любой из следующих браузеров: