Радіо КалушFM (095) 633-12-68 Пн.-Сб. 09:00- 18:00, Нд.- вихiдний

Калуська ЦРЛ придбає обладнання, яке показує чи інфікована людина і чи є у неї імунітет

Переглядів: 739

«Центральна районна лікарня Калуської міської та районної рад» 6 липня уклала угоду на закупівлю комплекту обладнання для проведення досліджень методом ІФА з приватним підприємцем Тарасом Поварчуком. Вартість замовленого аналізатора становить  719 тис. 800 грн. Про це повідомляють"Наші гроші".

Згідно з угодою, лікарня придбає автоматичний імуноферментний та біохімічний аналізатор Labline-100.  Устаткування дозволяє здійснювати повний спектр імуноферментних і біохімічних аналізів.

Загалом з початку березня за спеціальною процедурою звітування в Івано-Франківській області було придбано 8 комплектів для проведення ІФА-тестування та аналізаторів крові.

Як повідомляє Kalushnews.city, тести ІФА можна робити в рази швидше, ніж методом полімеразно-ланцюгової реакції (ПЛР). Вони можуть показати, чи є людина інфікованою коронавірусом зараз, чи перенесла інфекцію в минулому, а отже - отримала імунітет.

Як пояснюють у Центрі громадського здоров'я міністерства охорони здоров'я (МОЗ) України, метод ІФА-тестування визначає імуноглобуліни двох типів - M і G. Якщо виявляється M, то це свідчить про гострий процес захворювання, якщо G - то людина перехворіла і виробилися антитіла до цього захворювання.

Загалом з початку березня за спеціальною процедурою звітування в Івано-Франківській області було придбано 8 комплектів для проведення ІФА-тестування та аналізаторів крові.

Нагадаємо, після оголошення пандемії Covid-19, Кабмін прийняв постанову, якою передбачено спеціальну процедуру звітування для закупівель товарів, робіт чи послуг, необхідних для запобігання виникненню та поширенню коронавірусної хвороби.

Схожі матеріали за тегами: калуська црл обладнанння

К сожалению, браузер, которым вы пользуетесь, морально устарел,
и не может нормально отображать сайт.

Пожалуйста, скачайте любой из следующих браузеров: