Радіо КалушFM (095) 633-12-68 Пн.-Сб. 09:00- 18:00, Нд.- вихiдний

Калуська ЦРЛ встановлює додаткові кисневі лінії і розгортає ліжка (ФОТО)

Переглядів: 976

Ситуація із захворюванням на COVID-2019 протягом останніх тижнів суттєво ускладнилась. А враховуючи те, що незабаром початок нового навчального року, прогнози є невтішними.

З приводу готовності медичних закладів громади до ймовірного збільшення кількості коронавірусних хворих міський голова Ігор Матвійчук 19 серпня провів нараду з керівниками лікарень, центрів первинної медико-санітарної допомоги та станції швидкої невідкладної допомоги. В ході з’ясування перебігу ситуації учасники наради виокремили ряд проблем, повідомляє пресслужба Калуської міськради.

Зокрема йшлося про брак медичних кадрів відповідної спеціалізації в стаціонарі ЦРЛ, де розгорнуто вже 135 ліжок.  З цього приводу керівництво лікарні опублікували оголошення про прийом на роботу необхідного персоналу.

Обговорили також питання роботи кисневої станції в Калуській ЦРЛ, навантаження на яку збільшилось в рази. За останні два тижні розхід кисню на 100 ліжок, 60 з яких для  COVIDних хворих, становить 3-4 кріоциліндри. У зв’язку з цим нещодавно було прийнято рішення про встановлення додаткових кисневих ліній, що дасть змогу безперебійного постачання до всіх ліжок, де проходить лікування коронавірусних хворих. На сьогоднішній день закупили 5 редукторів чеського виробництва, тривають монтажні роботи.

Наприкінці наради міський голова відвідав лабораторію Калуської ЦРЛ, яка поповнилась ще одним новим автоматичним біохімічним імуноферментним аналізатором «LabLine-100» австрійського виробництва, придбаним за кошти НСЗУ.

«Ми працюємо, робимо все можливе, щоб бути готовими до лікування мешканців громади, - зазначив Ігор Матвійчук. - Проте вкотре закликаю жителів громади не забувати, що вірус все ще є. І швидкість його поширення залежить від кожного з нас».

Схожі матеріали за тегами: Калуська ЦРЛ коронавірус кисневі лінії

К сожалению, браузер, которым вы пользуетесь, морально устарел,
и не может нормально отображать сайт.

Пожалуйста, скачайте любой из следующих браузеров: