Радіо КалушFM (095) 633-12-68 Пн.-Сб. 09:00- 18:00, Нд.- вихiдний

Калуські активісти мріють переробити недіючий водозабір на відпочинкову зону

Переглядів: 998

За словами асистентки проекту “Київський діалог” Христини Луців, вони підтримують і супроводжують проекти з ревіталізації промзон у шістьох містах України. На Прикарпатті такою промзоною є водозабір у Калуші.

Про це розповіли у п’ятницю, 27 липня, на базі “Промприлад. Реновація”, повідомляє «Репортер».

“Спочатку в Калуші було два проекти: переробка водозабору та переробка недіючої ратуші, – каже Христина Луців. – Але команда, що займалася ратушею – відсіялась, а з командою, яка займається водозабором – працюємо і досі”.

Активісти зібралися вже на третій навчальний модуль, перший був наприкінці травня. Після четвертого модуля планують вже мати прописаний план і бюджет, каже Христина Луців. Вони починатимуть працювати з бізнесменами. Два попередні модулі були у Калуші, третій проводять у Промприладі, бо це, за словами організаторки, дуже вдалий приклад оновленої промзони.

“Активісти розробляють проект оновлення недіючого водозабору “Хотінь” в Калуші. У планах – перетворити площу більше трьох гектарів на майданчик для проведення мисткцьких заходів, фестивалів та відпочинку мешканців міста. Окрім того, 70% території водозабору є охоронною зоною річки, тому акцентуватимуть і на оздоровленні школярів – організують літній табір”, – каже Луців.

За словами організаторки, проект на стадії розробки, тому спонсорів ще не залучають. Місцева влада підтримує калушан, але поки тільки на словах.

 

К сожалению, браузер, которым вы пользуетесь, морально устарел,
и не может нормально отображать сайт.

Пожалуйста, скачайте любой из следующих браузеров: