Радіо КалушFM (095) 633-12-68 Пн.-Сб. 09:00- 18:00, Нд.- вихiдний

Калуські атлети вибороли 20 призових місць легкоатлетичних стартах на підтримку Збройних сил України (ФОТО)

Переглядів: 531

Саме два десятки нагород здобули, змагаючись зі спортсменами з Києва, Дніпра, Львівщини, Буковини, Тернопільщини та Івано-Франківщини, представники і представниці спортивного Калуша на благодійних легкоатлетичних стартах, які відбулися в Калуші на підтримку Збройних сил України, повідомляє «Калуш ФМ» з посиланням на Нафтохімік-Калуш.

Особливо відзначилися вихованці тренера-викладача з легкоатлетичних метань ДЮСШ управління освіти Калуської міської ради Ігоря Заремби. Вони, а також інші спортсмени та їхні тренери перед початком змагань, які проводилися на стадіоні мікрорайону Загір’я, вшанували пам’ять вихованця Ігоря Мироновича, члена збірної команди Калуша, багаторазового призера чемпіонату області з легкої атлетики Андрія Рензяка, який загинув на війні з російськими окупантами 28 квітня 2022 року під час мінометного обстрілу Миколаївщини.

Серед калуських метальників по три перших місця вибороли у своїх вікових групах Семен Лукасевич (у метанні списа, диска і молота) та Олександр Сеньків (у метанні списа і молота та штовханні ядра). Також Олександр став срібним призером змагань з метання диска вагою 1 кг 750 г з новим для нього особистим рекордом – 33 м 80 см. А Семен встановив особисті рекорди у метанні 700-грамового списа (47 м 80 см) і півторакілограмового диска (33 м). Ще одне призове місце здобув наймолодший калуський метальник Сергій Олексин. Він посів третє місце в метанні молота.

У змаганнях зі стрибків у висоту, що відбувалися в легкоатлетичному манежі ДЮСШ управління освіти Калуської міськради, якнайкраще проявила себе 12-річна калушанка Єва Чорна. Вона посіла третє місце з результатом 1 м 20 см, поступившись лише старшим за неї стрибункам Ярині Тарнівській з Долини (1 м 45 см) та львів’янці Роксолані Петришин (1 м 50 см).

А на бігових доріжках стадіону «Хімік», на яких особисту першість виборювали юнаки, дівчата та спортсмени вікових груп «юніори», «юніорки» і «молодь», єдиною чемпіонкою благодійних легкоатлетичних стартів з-поміж усіх представниць і представників Калуша стала Сніжана Джичко. Ця вихованка заслуженого тренера України з легкої атлетики Миколи Богоносюка перемогла в забігу на 100 метрів, подолавши найкоротшу дистанцію програми змагань за 12,40 сек.

З інших калуських атлеток і атлетів срібними призерами змагань стали Настя Гумінілович (у бігу на 300 м серед дівчат 2007 року народження і молодших), Вадим Глущак (у бігу на 400 м серед юнаків 2005-2006 рр. н.), Вероніка Журба (у спортивній ходьбі на 2000 м), Діана Стасінчук і Тарас Маланчук (у бігу на 800 м серед спортсменів 2005 року народження і молодших), Олександр Гонський (у бігу на 1000 м серед юніорів, молоді і чоловіків) і Каріна Федоришин (у бігу на 1000 м серед дівчат 2009 року народження і молодших). Ще три треті місця вибороли Євгенія Магас (у бігу на 800 м серед дівчат 2005 року народження і молодших), Владислав Мамченко та Каріна Бойсюк (у бігу на 1000 м відповідно серед юнаків і дівчат 2009 року народження і молодших).

Завдяки спортсменам, тренерам та небайдужим уболівальникам в Калуші на благодійних легкоатлетичних стартах було зібрано 10 тисяч гривень. Ці кошти передали на потреби українських воїнів.

 

Схожі матеріали за тегами: Калуш легка атлетика змагання благодійність

К сожалению, браузер, которым вы пользуетесь, морально устарел,
и не может нормально отображать сайт.

Пожалуйста, скачайте любой из следующих браузеров: