Радіо КалушFM (095) 633-12-68 Пн.-Сб. 09:00- 18:00, Нд.- вихiдний

Калуські борчині підтвердили свій клас на чемпіонаті України

Переглядів: 1252

15-18 січня в Хмельницькому відбувся перший у 2019 році чемпіонат України з вільної боротьби. За чемпіонські титули змагалися чоловіки віком до 23 років, а також жінки, для яких не було встановлено обмежень щодо віку. Тому серед слабшої половини мали шанс проявити себе в поєдинках з досвідченими й титулованими збірниками України перспективні молоді борчині.

Особливо цікавою та захоплюючою виявилась фінальна сутичка у ваговій категорії до 53 кг. У ній зійшлися вихованка калуської школи боротьби, минулорічна бронзова призерка чемпіонату світу у віковій категорії U-23 Христина Береза, якій нещодавно виповнилося тільки 22 роки, та на два роки старша й більш досвідчена суперниця, чемпіонка Європи серед жінок до 23 років Лілія Горішна з Волині. Обидві борчині – майстри спорту України міжнародного класу та є членами національної збірної країни, повідомляє «Нафтохімік-Калуш».

Боротьба за «золото» в цьому поєдинку, а мені довелось його бачити в YouTube на каналі Хмельницького ОЦФВУМ, тривала до останніх секунд. На перерву між періодами суперниці пішли за рахунку 1:0 на користь Христини Берези. Потім калушанка збільшила свою перевагу і трохи більше як за дві хвилини до завершення сутички вже вела в рахунку 5:0. Але Лілія Горішна поступово зуміла вирівняти ситуацію, а на останніх секундах вирішальної другої три хвилинки забезпечити собі мінімальну перемогу із загальним рахунком 8:7.

Цей фінал чемпіонату України засвідчив, що у ваговій категорії до 53 кг на сьогодні є два рівноцінних лідери – Лілія Горішна і Христина Береза, котрі вдало виступають і на різних міжнародних змаганнях, підтверджуючи свій високий клас.

Значно більшою кількістю титулованих спортсменок Україна може сьогодні похвалитися у ваговій категорії до 57 кг. Тут конкурують за лідерство і дві калушанки – молодша за віком Тетяна Кіт і старша Ірина Чихрадзе (Харів), які є майстрами спорту України міжнародного класу. У Хмельницькому на чемпіонаті України їм довелося суперничати у півфінальній сутичці.

У черговий раз більш досвідчена Ірина святкувала перемогу з рахунком 8:4, а потім у фіналі переборола й майстра спорту України міжнародного класу, чемпіонку Європи і світу серед кадеток Аліну Акобію з Київщини. Своєю чергою Тетяна у сутичці за «бронзу» здолала майстра спорту України Лоліту Волошину з Донеччини

К сожалению, браузер, которым вы пользуетесь, морально устарел,
и не может нормально отображать сайт.

Пожалуйста, скачайте любой из следующих браузеров: