Радіо КалушFM (095) 633-12-68 Пн.-Сб. 09:00- 18:00, Нд.- вихiдний

Калуські посадовці нагадують власникам собак про намордники та повідки

Переглядів: 1606

В останній день календарної зими, 28 лютого, працівники громадського формування "Калуська Міська варта" пройшлись територіями шкіл та дитсадків Калуша.  

Представники «Міської варти» зафіксували порушення статті 154 Кодексу України про адміністративні правопорушення  - Порушення правил тримання собак і котів.

Про це пише сайт Калуської міської ради.

Далі на сайті міської ради цитують статтю:

 «тримання незареєстрованих собак, або приведення в громадські місця, або вигулювання собак без повідків і намордників (крім  собак, у реєстраційних свідоцтвах на яких зроблено спеціальну відмітку) чи в не відведених для цього місцях - тягне за собою попередження або накладення штрафу на громадян від одного до трьох неоподатковуваних мінімумів доходів громадян і попередження або накладення  штрафу на посадових осіб - від трьох до п'яти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян».

За ті самі дії, що спричинили заподіяння шкоди здоров'ю людей або їх майну, а так само повторне протягом року вчинення порушення можуть конфіскувати тварину.

У зв’язку із загрозою життю та здоров’ю мешканців міста, зокрема дітей, власників собак просять вигулювати їх на повідку та у наморднику у місцях віддалених від загальноосвітніх шкіл і дитячих дошкільних закладів міста та від місць масового скупчення громадян.

Більше фотографій від «Міської варти» можна побачити тут.

Тим часом власники собак просять створити у Калуші майданчики для вигулу.

 

Схожі матеріали за тегами: собаки безпека

К сожалению, браузер, которым вы пользуетесь, морально устарел,
и не может нормально отображать сайт.

Пожалуйста, скачайте любой из следующих браузеров: