Радіо КалушFM (095) 633-12-68 Пн.-Сб. 09:00- 18:00, Нд.- вихiдний

Калуський ізолятор тимчасового тримання відвідав представник уповноваженого Верховної ради з прав людини

Переглядів: 916

Регіональний представник Уповноваженого Верховної ради України з прав людини в Івано-Франківській області Юрій Гуменяк та громадський монітор національного превентивного механізму Галина Федюра здійснили моніторинговий візит до ізолятора тимчасового тримання №3 у калуському відділку поліції.  

На час моніторингу в ізоляторі трималася одна засуджена особа. Моніторингова група відвідала камери утримання та інші приміщення ізолятору, ознайомилася з документацією установи та поспілкувалася із засудженою особою.

Про це пишуть на сайті Уповноваженого Верховної ради України з прав людини.

Під час візиту з’ясували, що в ізоляторі у калуському відділку поліції забезпечується належний санітарно-гігієнічний стан приміщень та камер, а у 2019 році проводилися поточні ремонтні роботи.

Працівники ізолятора тимчасового тримання належним чином ведуть передбачену службову документацію. Випадків перевищення граничних термінів тримання під вартою осіб не зафіксували. Особи, які поміщуються до ізолятора, ознайомлюються із правами та обов’язками, у камерах розміщена інформація про права затриманих.

Водночас у калуському ізоляторі тимчасового тримання виявили порушення права утримуваних осіб на охорону здоров’я. Зокрема, у наявних медичних аптечках відсутні жарознижуючі препарати. Освітлення у камерах не відповідає санітарним вимогам. Крім того, у камерах немає системи гарячого водопостачання, ліжка не відповідають встановленим нормам, на стінах з боку ліжок немає шпунтованих дошок, відсутні інформаційні листи щодо профілактики та попередження інфекційних захворювань. Приміщення та камери калуського ізолятору не пристосовані для відвідувачів-осіб з інвалідністю.

Під час візиту виявлено ряд інших суттєвих недоліків, які створюють ризики для порушення прав людини, пишуть на сайті уповноваженого Верховної Ради з прав людини. Звіт за результатами моніторингу разом з відповідними рекомендаціями надішлють  в головне управління національної поліції в Івано-Франківській області.

 

Схожі матеріали за тегами: ізолятор поліція

К сожалению, браузер, которым вы пользуетесь, морально устарел,
и не может нормально отображать сайт.

Пожалуйста, скачайте любой из следующих браузеров: