Радіо КалушFM (095) 633-12-68 Пн.-Сб. 09:00- 18:00, Нд.- вихiдний

«Калуський легіон» став віце-чемпіоном міжнародного турніру і потрапив до клубного Чемпіонату світу

Переглядів: 1579

Вихованці хокейного клубу «Калуський легіон» 2005 року народження вибороли срібні нагороди престижного міжнародного турніру ISKRA CUP-2018, що днями завершився у словацькому місті Партизанське.

Заключний день змагань підготував для калушан у суперники словацьку «Банську Бистріцю» та білоруський «Шахтар» з Солігорська. Як і передбачалось, поєдинок з словаками став доволі легкою прогулянкою для калушан - вже в дебюті поєдинку капітан нашої команди Дмитро Наумець відкрив лік шайб у цьому протистоянні. Сім хвилин після того Лев Стасюк подвоїв перевагу «легіонерів», а інтригу в матчі остаточно поховав Микита Мойсеєв, який ще до першої перерви оформив хет-трик - 5:0. Протягом наступних двох двадцятихвилинок калушани дещо збавили оберти, відзначились всього двома шайбами у виконанні Аркадія Пігулевського та Микити Мойсеєва і дозволили словакам таки «розмочити» рахунок - підсумкова перемога 7:1, повідомляє sport.if.ua.

Поєдинок проти «Шахтаря» став кульмінацією всього турніру, адже обидві команди напередодні очного протистояння не знали гіркоти поразок і набрали однакову кількість залікових пунктів. Тож саме двобій білорусів та калушан мав визначити володаря чемпіонського кубка ISKRA CUP-2018. Як не старались юні «легіонери» відібрати очки у «Шахтаря» та все ж останні виявились сильнішими - 0:6. І не варто дивитись на підсумковий рахунок матчу, адже, на відміну від наддосвідченої солігорської команди, ХК «Калуський легіон» доволі молодий клуб і лише стає на шлях великих перемог. Тож не дивно, що калуські вболівальники вітали своїх улюбленців вигуками «чемпіони», адже срібні нагороди престижних європейських змагань є найбільшим успіхом в історії клубу, та не єдиним - за плечима калушан участь у багатьох європейських клубних турнірах та перемоги в національних змаганнях.

Про високе визнання калуського клубу говорить і той факт, що ХК «Калуський легіон» потрапив до числа сіяних команд, які візьмуть участь у клубному Чемпіонаті світу з хокею «WORLD TOURNAMENT XXVII», що пройде 2-5 квітня в австрійському курортному містечку Зель. «WORLD TOURNAMENT XXVII» - це світовий турнір найвищої категорії 3А+. За 25 років проведення турніру, в ньому взяли участь команди з 32-х країн світу, включаючи США та Канаду.

Юним калушанам немає часу спочивати на лаврах. Новоспечені віце-чемпіони вирушають до Києва, де проведуть два поєдинки чемпіонату України з хокею серед команд U-13. Суперниками нашого клубу стануть «Білий Барс» (Біла Церква) та столичний клуб «Крижинка». Тож попереду кропітка праця та боротьба за найвищі сходинки у різноманітних національних та міжнародних турнірах.

 

 

 

Схожі матеріали за тегами: Калуський легіон хокей чемпіонат турнір

К сожалению, браузер, которым вы пользуетесь, морально устарел,
и не может нормально отображать сайт.

Пожалуйста, скачайте любой из следующих браузеров: