Радіо КалушFM (095) 633-12-68 Пн.-Сб. 09:00- 18:00, Нд.- вихiдний

Калуський підліток, який побив хлопця під час футболу, відбувся умовним терміном

Переглядів: 341

Калуський міськрайонний суд виніс вирок студенту І-го курсу Калуського політехнічного коледжу (на час вчинення злочину – учня 9-го класу Калуської ЗОШ №5), який завдав важких тілесних ушкоджень підлітку під час гри у футбол.

5 червня 2020 року група підлітків зібралась на стадіоні у Калуші по вул. Хіміків, 20, на території ЗОШ №5, щоб пограти у футбол.

В ході гри між двома хлопцями виник конфлікт. Обвинувачений умисно наніс потерпілому три удари кулаками правої та лівої руки у ділянку живота. Внаслідок протиправних дій потерпілому спричинено тілесні ушкодження у вигляді закритої тупої травми живота з розривом селезінки, що призвело до внутрішньої кровотечі та викликало необхідність проведення операції. У підсумку потерпілому видалили селезінку, інформує «Калуш ФМ» з посиланням на «Галичину».

У судовому засіданні обвинувачений вину визнав. Він пояснив, що у ході гри вийшло так, що він вийшов з потепілим один на один, і хотів забити гол, однак не забив. Потерпілий почав з нього насміхатися. Після того, він підійшов до потерпілого і штовхнув його, а потім наніс йому два удари. Він розумів, що вдарив потерпілого, але не мав наміру нанести йому тяжкі тілесні ушкодження. Наступного дня він дізнався, що потерпілого прооперували. До цього випадку з потерпілим були знайомі, перебували у нормальних відносинах, грали разом футбол, гуляли разом. Після того випадку він писав потерпілому повідомлення, просив у нього пробачення. На даний час зробив з цього висновки, розкаюється у вчиненому, він говорив з потерпілим, вибачався і після останньої розмови потиснули один одному руки. Потерпілий його пробачив. Шкоду потерпілому на даний час повністю відшкодовано. Просив його суворо не карати.

Потерпілий заявив, що ніяких провокативних дій, які б були підставою для нанесення йому тілесних ушкоджень, відносно обвинуваченого він не робив. До цього інциденту, декілька разів бачив як обвинувачений конфліктував з іншими хлопцями, штовхався з ними. На даний час збитки йому повністю відшкодовано. З обвинуваченим вони помирилися, на суворому покаранні не наполягає.

Суд визнав хлопця винуватим за ч.1 ст.121 КК України та призначив покарання – 5 років позбавлення волі. Згідно ст.ст. 75,104 КК України звільнив неповнолітнього від відбування призначеного за цим вироком покарання з випробуванням, встановивши іспитовий строк 1 рік.

 

Схожі матеріали за тегами: Калуш підліток футбол побиття суд

К сожалению, браузер, которым вы пользуетесь, морально устарел,
и не может нормально отображать сайт.

Пожалуйста, скачайте любой из следующих браузеров: