Радіо КалушFM (095) 633-12-68 Пн.-Сб. 09:00- 18:00, Нд.- вихiдний

Калуський суд звільнив обвинуваченого від кримінальної відповідальності, бо той розпочав лікування від залежності наркотиків

Переглядів: 257

У судовому засіданні встановлено, що обвинувачений придбав у невідомого чоловіка сірникову коробку із вмістом рослинної речовини, особливо небезпечного наркотичного засобу, обіг якої заборонено, канабісом, з посиланням на Калуський міськрайонний суд інформує «Калуш ФМ». 

Після цього чоловік частину придбаного наркотику спожив шляхом викурювання за допомогою пристрою для паління наркотичних речовин.

Під час проведення огляду за місцем проживання працівниками поліції було виявлено та вилучено електронну вагу, на поверхні якої виявлено канабіс, та сірникову коробку із канабісом у кількості 1,081 грама.

У судовому засіданні обвинувачений просив закрити кримінальне провадження, оскільки він добровільно пройшов курс лікування від наркоманії, свою вину у пред’явленому обвинуваченні визнає, щиро розкаюється у вчиненому.

Прокурор не заперечував проти задоволення клопотання обвинуваченого про звільнення від кримінальної відповідальності та закриття кримінального провадження.

Суд переконався, що обвинувачений усвідомив для себе масштабність проблеми наркоманії та вирішив вилікуватися від наркотичної залежності, тому добровільно звернувся до медичного закладу для проходження курсу лікування від наркоманії.

Згідно з наданою суду довідкою лікувального закладу, обвинуваченому призначено лікування та контрольні огляди в наркокабінеті.

Таким чином, суд вирішив звільнити обвинуваченого від кримінальної відповідальності за ч.1 ст.309 КК України (незаконне виготовлення та незаконне зберігання наркотичного засобу, без мети збуту).

Довідково: Особа підлягає звільненню від кримінальної відповідальності на підставі ч.4 ст.309 КК України, якщо: її вина у вчиненні злочину, передбаченого ч.1 ст.309 КК України, доведена; вона виявила бажання вилікуватися і для цього звернулася до відповідного закладу добровільно та розпочала лікування; заявила клопотання особисто чи через захисника про її звільнення від кримінальної відповідальності та закриття кримінальної справи на цій підставі.

Схожі матеріали за тегами: Калуш суд вирок

К сожалению, браузер, которым вы пользуетесь, морально устарел,
и не может нормально отображать сайт.

Пожалуйста, скачайте любой из следующих браузеров: