Радіо КалушFM (095) 633-12-68 Пн.-Сб. 09:00- 18:00, Нд.- вихiдний

«КАРПАТНАФТОХІМ» після пожежі працює у звичному режимі. Загрози здоров’ю людей нема

Переглядів: 850

16 січня відбулося позачергове засідання міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, на якому розглянули питання про пожежу в цеху з виробництва вінілхлориду (корпус № 903) ТОВ «КАРПАТНАФТОХІМ».

Нагадаємо, що 15 січня о 14:43 під час виведення з експлуатації печі піролізу для проведення регенерації сталося займання дихлоретану (ДХЕ) в топці печі виробництва вінілхлориду.

Під час засідання комісії ТЕБ заслухали інформацію заступника начальника управління промислової безпеки, охорони праці та екології ТОВ «КАРПАТНАФТОХІМ» Романа Бумбу. Він повідомив, що зараз на підприємстві проводять технічне обстеження печі, а відтак розпочнуться ремонтні роботи з її відновлення. Наразі підприємство працює у звичному режимі, лише знизивши на 20% навантаження в цеху з виробництва вінілхлориду.

Також Роман Бумбу додав, що санітарна лабораторія «КАРПАТНАФТОХІМу» відбирала проби атмосферного повітря на промисловій площадці, де відбулося займання, та на межі санітарно-захисної зони до повного гасіння пожежі. Відповідно до результатів лабораторних досліджень, перевищення гранично допустимих концентрацій забруднюючих речовин у повітрі не виявили. За його словами, надзвичайної ситуації і загрози для населення не було, все було під контролем.

Про те, що в повітрі не виявили перевищення гранично-допустимих норм забруднюючих речовин, зазначив і начальник Калуської міськрайонної філії ДУ «Івано-Франківський обласний лабораторний центр МОЗ України» Богдан Пеленичка. Фахівці їхньої лабораторії проводили заміри викидів в атмосферу в житловій забудові Калуша, в с. Мостище та на межі санітарно-захисної зони ТОВ «КАРПАТНАФТОХІМ».

Начальник Калуського міськрайонного відділу управління ДСНС в Івано-Франківській області Василь Микитин своєю чергою додав, що повідомлення про пожежу до рятувальників надійшло о 14:43, але завдяки оперативності та професійним діям пожежно-рятувальних підрозділів о 15:30 її локалізували, а о 15:36 – ліквідували, потерпілих не було. До гасіння пожежі залучили 63 чоловіки особового складу та 19 одиниць техніки.

Комісія взяла інформацію до відома. За фактом пожежі буде проведене розслідування щодо причин загорання, результати якого повинні надати голові міської комісії з питань ТЕБ і НС.

 

К сожалению, браузер, которым вы пользуетесь, морально устарел,
и не может нормально отображать сайт.

Пожалуйста, скачайте любой из следующих браузеров: