Радіо КалушFM (095) 633-12-68 Пн.-Сб. 09:00- 18:00, Нд.- вихiдний

Кількість ковідних хворих в Калуській ЦРЛ не зменшується, але планову госпіталізацію не припиняють

Переглядів: 383

Рівень захворюваності жителів Калущини на COVID-19 і їх госпіталізації до Калуської ЦРЛ продовжують залишатися досить високим. За останній тиждень ситуація в кращий бік практично не змінилася.

Про це повідомив 12 листопада на оперативній нараді в міського голови генеральний директор КНП «Калуська ЦРЛ» Іван Красійчук, інформує «Калуш ФМ».

Переважно у нас щоденно лікується 190-200 хворих на коронавірус, – констатував Іван Олексійович. – Пік навантаження щодо кількості госпіталізованих пацієнтів з COVID-19 у лікарні був минулої п’ятниці, 5 листопада, коли на стаціонарне лікування до закладу поступив 31 хворий. Тоді практично одномоментно було заповнене одне ковідне відділення. А наприклад, 11 листопада, ми прийняли на лікування 20 нових пацієнтів з підтвердженим діагнозом коронавірусної хвороби. І приблизно така кількість поступає до лікарні щоденно.

З таким великим напливом хворих на COVID-19 лікарям і медперсоналу працювати нелегко. Але, як зауважив Іван Красійчук, поки що вони «дають собі раду». Окрім того, в закладі не припинили планової госпіталізацію і лікування інших хворих, як це було у минулому році.

Щодо проблемних питань, то упродовж двох днів, за словами Івана Олексійовича, у лікарні була трохи напружена ситуація з киснем, коли обсяг його доставки зменшився з чотирьох до трьох тонн. Але завдяки особистому втручанню в ситуацію генерального директора ТОВ «КАРПАТНАФТОХІМ» Івана Підсадюка це питання вирішилося.

Наразі 4 тонн рятівного кисню для хворих з COVID-19 вистачає. На ранок 12 листопада в лікарні були підключені до кисневих точок 164 пацієнти. Добова потреба закладу в медичному кисні залишається на рівні 3,8-3,9 тонни.

Схожі матеріали за тегами: Калуська ЦРЛ ковід планова госпіталізація

К сожалению, браузер, которым вы пользуетесь, морально устарел,
и не может нормально отображать сайт.

Пожалуйста, скачайте любой из следующих браузеров: