Радіо КалушFM (095) 633-12-68 Пн.-Сб. 09:00- 18:00, Нд.- вихiдний

Квітами, подарунками і подяками вітали у Калуші «Студеньку» (ФОТО)

Переглядів: 1720

19 листопада 25-літній ювілей відзначив  народний фольклорно-етнографічний ансамбль пісні і танцю «Студенька». Нелегка доля лемків-переселенців об’єднала їх піснею, самобутньою культурою та впродовж чверті століття вела творчим шляхом.

Зал палацу культури «Мінерал» був переповнений, що свідчить про любов та повагу калушан до цього колективу.

Ювілейну програму розпочали священнослужителі міста о. Степан Скібіцький УГКЦ та о. Григорій Мороз УПЦ КП.

Подяку колективу за популяризацію автентичної лемківської культури, високий професійний рівень, активну участь у культурно-мистецькому житті міста та з нагоди ювілею висловила начальник управління культури Іванна Гринів. Вона вручила винуватцям події подяку міського голови та грошову премію, а також кошти на пошиття сценічних костюмів.

Грамотами управління культури та грошовими преміями відзначили і ветеранів колективу, а трьох учасників занесли в Книгу Пошани працівників культури та майстрів народного мистецтва.

Творчі вітання линули від мистецьких колективів «Ліра» (керівник О. Лісовська), «Дует» (Л. Ланик), «Червона калина» (Л. Барна), «Калуські гудаки» (О. Панькова), «Доленька» (О. Івасенко).

З нагоди ювілею «Студеньку» вітали голова культурно-просвітницького товариства «Надсяння» Юрій Соколовський та голова обласного товариства «Лемківщина» Степан Криницький, який відзначив колектив обласними нагородами.

Сердечне вітання отримали ювіляри від голови калуського товариства «Лемківщина» Федора Лабика та його заступника Марії Парило, які стояли біля витоків створення колективу.

Порадував присутніх своїм виступом і колектив «Студеньки». Звучали автентичні лемківські пісні, милували око стародавні строї, дбайливо передані з покоління в покоління. Бурхливі оплески дарували глядачі солістам Ользі Лагойді та Володимиру Нагловському.

Квіти від міського голови, подарунки від друзів, многая літа колективу та калушанам завершили  ювілейний день «Студеньки».

Фото Оксани Кецман

Схожі матеріали за тегами: студенька святкування

К сожалению, браузер, которым вы пользуетесь, морально устарел,
и не может нормально отображать сайт.

Пожалуйста, скачайте любой из следующих браузеров: