Радіо КалушFM (095) 633-12-68 Пн.-Сб. 09:00- 18:00, Нд.- вихiдний

Медицину Калуша рятує міський бюджет. Допомога держави — мінімальна

Переглядів: 1069

10 квітня відбулося позачергове засідання міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій, під час якого внесли зміни до раніше прийнятих протоколів на основі додаткових рішень уряду.

На засіданні міський голова Калуша Ігор Матвійчук поінформував, що впродовж березня і початку квітня з міського бюджету двом закладам охорони здоров’я Калуша, зокрема міському центру первинної медико-санітарної допомоги та Калуській ЦРЛ, вже додатково профінансували 3 млн 854 тис. гривень на потреби в боротьбі з коронавірусною інфекцією. І це без врахування видатків на матеріальні стимулюючі виплати медичним працівникам. 

Окрім того, з бюджету міста також виділили 300 тис. гривень Калуській районній лікарні та 50 тис. гривень станції швидкої невідкладної допомоги.

Натомість від держави за цей час місто отримало 100 тестів, 7 тисяч масок, 6 тисяч пар рувавиць, 24 градусники і 200 бахіл.

«Я думаю, коментувати це немає потреби», - зауважив Ігор Матвійчук.

При цьому міський голова додав, що медичні працівники поліклініки, ЦРЛ і районної лікарні виконують свою роботу, хоча із засобами захисту у медиків райлікарні ситуація набагато гірша, ніж в міських установах.

Також міський очільник закликав жителів Калуської ОТГ дотримуватися карантинних заходів, оскільки чим менше буде контакітів, тим менше заражених і менше втрат.

Схожі матеріали за тегами: Калуш бюджет медицина видатки

К сожалению, браузер, которым вы пользуетесь, морально устарел,
и не может нормально отображать сайт.

Пожалуйста, скачайте любой из следующих браузеров: